חזון            VISION

הספרייה המרכזית של המכללה האקדמית תל-חי תהווה מרכז שירותי מידע וידע גלילי ייחודי, תטפח חדשנות ומצוינות בהוראה ובמחקר, ותשמש עוגן ועמוד תווך אקדמי, תרבותי, חברתי ואינטלקטואלי במרחב קריית שמונה והגליל המזרחי.

שליחות        MISSION

ספריית תל-חי תשמש מרכז מידע וידע ותעניק למשתמשיה גישה למידע ולכלי חיפוש מידע מגוונים ורלוונטיים, תסייע להם לפתח את הידע, הכישורים והיכולות הדרושים להם להצליח בחיים האקדמיים והמקצועיים. הספרייה מחוייבת לפעול לסייע בקידום המחקר וההוראה, עבור קהילות הסטודנטים, החוקרים והמרצים. בעידן הדיגיטלי הדינמי והמשתנה, הספרייה תשקיע בפיתוח ובאימוץ טכנולוגיות חדשות, בפיתוח היעץ ובהכשרה ספרנית ומידענית מתמדת, על מנת לשפר את השירותים הנישתנים לסטודנטים, לחוקרים ולכלל משתמשי הספרייה על כלל שלוחותיה.
ספריית תל-חי תטמיע פרקטיקות עבודה אוניברסיטאיות ותשאף לפיתוח המשאבים האלקטרוניים שלה ולשימור דיגיטלי של אוספיה המיוחדים, תקדם מצוינות ספרנית, ותשאף לייצר מעת לעת שיתופי פעולה עם הקהילה, תוך מתן אכסניה לתערוכות, אירועי תרבות ורוח.

ערכים            VALUES

הספרייה המרכזית של תל–חי, תהווה מרכז מידע, מוקד ללמידה, למחקר וליצירה, תוך שמירה על ערכי היסוד הבאים:
•    שיוויון: הספרייה מקבלת את כל הבאים בשעריה ומעניקה שירותים לכלל משתמשיה, ללא הבדל דת, לאום, גזע ומין.
•    מצוינות: הספרייה שואפת להעניק לסטודנטים, לחוקרים ולעובדים את השירותים והמשאבים האיכותיים ביותר במסגרת המשאבים העומדים לרשותה.
•    חדשנות: הספרייה שואפת לקחת חלק בשינוי בעולם הספריות, ולהשתמש בטכנולוגיה ובגישות חדשניות כדי לשרת את משתמשיה בצורה טובה ועדכנית יותר.
•    מעורבות:  הספרייה שואפת ליצור קשרים משמעותיים עם הקהילה הגלילית והישראלית, ולהיות שותפה פעילה בפיתוח ובהצמחת האיזור, ולהוות מוקד משיכה לחוקרים, תלמידים, ואוהבי מדע, תרבות וספר.