על המעבדה

המעבדה לכימיה של מזון וחומרים פונקציונליים במכללת תל חי מתמקדת בפיתוח שימושים חדשניים בחומרים המופקים ממקורות צמחיים לצורך ייצור מזון, כאשר החומרים הנבדקים עשויים לספק תכונות טכנולוגיות לצד תכונות מקדמות בריאוּת. המחקר במעבדה כולל את כל טווח הפעילויות: החל בחיפוש אחר תרכובות טבעיות בעלות תכונות פונקציונליות פוטנציאליות מצמחי בר ומשאריות חקלאיות; דרך פיתוח תהליכי המיצוי, ההפרדה והזיהוי שלהן; ועד לבחינת הפונקציונליות שלהן ויישומן במזון. 

תמונה
תמונה ראשית כימיה של מזון וחומרים פונקציונליים

תחומי המחקר במעבדה

•    אפיון תרכובות פונקציונליות מקלחי תירס, פיתוח תהליכי הייצור שלהם והשימוש בהם במזון.
•    פיתוח מוצרי מזון חדשניים מבוססי צמחים ובעלי ערך תזונתי מוסף תוך שימוש ביבולים מקומיים של אגוזים וקטניות ים-תיכוניים (פרויקט LOCALNUTLEG – "אגוזים וקטניות מקומיים" – קונסורציום מחקרי במסגרת תכנית PRIMA הממומנת על ידי האיחוד האירופאי).
•    צמחים ממשפחת העלקתיים (Orobanchaceae) כמקורות עשירים בחלבון וחומצות אמינו חיוניות. 
•    בחינת הפונקציונליות של חלבונים ממיני בר של  תורמוס (Lupinus) לצורך יישומים חדשניים במוצרי מזון. 
•    אפיון "מזון מלכות" כרכיב מקדם בריאוּת במזון. 

תמונה
כימיה של מזון וחומרים פונקציונליים תמונה מלאה
Accordion Title אנשי צוות וחוקרים

אנשי צוות וחוקרים

ד"ר לואי בשיר – מנהל המעבדה

מייל: [email protected]

בראאה ג'מאמעה – אחראית המעבדה 

מייל: [email protected]

תומר חציר – עוזר מחקר

דין שלומי – סטודנט לתואר שני M.Sc.

מייל:  [email protected]

יעקב אלקובי – סטודנט לתואר שני M.Sc.

מייל: [email protected] 

תמונה
קבוצת מעבדה
מחקרים שנעשים במעבדה

מחקרים שנעשים במעבדה

Accordion Title זיהוי קסילאן בקלחי תירס וניצולו להעשרת מזון 

זיהוי קסילאן בקלחי תירס וניצולו להעשרת מזון 

המחקר עוסק בניצול פחת חקלאי של קלחי תירס כדי להפיק מהם קסילאן, לאפיינו ולבחון את אפשרויות השימוש בו בכדי להעשיר מזונות אחרים בהיבט הטכנולוגי והתזונתי. בחנו את השיטות, החומרים והתוצאות של הפקת הקסילאן ואת איכותו. כמו כן בחנו את השפעתו על התכונות של לחם, שנוסף לו קסילאן שמקורו בתירס. 

Accordion Title שם המחקר

שם המחקר

שותפים

פרוט המחקר

Accordion Title פרסומים נבחרים

פרסומים נבחרים

Basheer Loai, Ben-Simchon Eyal, Cohen Alisa, and Shelef Oren. "From Traditional Food to Functional Food? Evaluation of Malvaceae Species as Novel Food Crops". Agronomy, 11, 1294, (2021): doi.org/10.3390/agronomy11071294. (Journal IF=3.949, Q1 in Agronomy and Plant Sciences). 
Basheer Loai, Hatzir Tomer, Israelson Polina and Shlomi Dean. "Identification of Functional Compounds from Corn Cobs, Development of their Production Processes and Applications in Foods". Interim Reading, Journal of the Department of Sciences Teaching at Weizmann Institute of Science, Issue no' 36-37 (2022): 26-33. (Published in Hebrew).
Hernández-López Israel, Ortiz-Solà Jordi, Alamprese Cristina, Barros Lillian, Shelef Oren, Basheer Loai, Ana Rivera, Abadias Isabel, and Aguiló-Aguayo Ingrid. "Valorization of Local Legumes and Nuts as Key Components of the Mediterranean Diet". Foods, 11(23), 3858. (2022). (Journal IF=5.561, Q1 in Food Sciences and Technology). 
Accordion Title אזכורים במדיה

אזכורים במדיה

תמונה
תומר חציר בכנס
תמונה
תעודת זכייה במקום 3 בכנס
Accordion Title מכשור במעבדה

מכשור במעבדה