על המעבדה
המעבדה לכימיה של מזון וחומרים פונקציונליים במכללת תל חי מתמקדת בפיתוח שימושים חדשניים בחומרים המופקים ממקורות צמחיים לצורך ייצור מזון, כאשר החומרים הנבדקים עשויים לספק תכונות טכנולוגיות לצד תכונות מקדמות בריאוּת. המחקר במעבדה כולל את כל טווח הפעילויות: החל בחיפוש אחר תרכובות טבעיות בעלות תכונות פונקציונליות פוטנציאליות מצמחי בר ומשאריות חקלאיות; דרך פיתוח תהליכי המיצוי, ההפרדה והזיהוי שלהן; ועד לבחינת הפונקציונליות שלהן ויישומן במזון.