פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה השלכות בהווה ובעתיד | המכללה האקדמית תל חי

פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה השלכות בהווה ובעתיד

פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה השלכות בהווה ובעתיד

מפגש מיטאפ וירטואלי נערך ביוזמת החוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי


מיטאפ Webinar וירטואלי דרך אפליקציית זום ביוזמת ד"ר אופיר בנימין מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, נערך לאחרונה בנושא "פודטק ישראלי בצל משבר הקורונה – השלכות בהווה ובעתיד".  זה המיטאפ הוירטאולי הגדול ביותר שערכה המכללה עם יותר מ 250 משתתפים מכל רחבי הארץ, בניהם אנשי תעשיית המזון, סטודנטים וחוקרים מהאקדמיה ותזונאים רבים. 

המיטאפ נערך בשיתוף פעולה עם עמותת GFI – Good Food Institute שמטרתה לקדם אכילה ממקור צמחי ובשר מתורבת, בשר שמיוצר במעבדה מתאי גזע ממקור חי וכן בשיתוף התאחדות התעשיות בישראל.  

המיטאפ חולק ל 4 נושאים, כאשר בכל נושא היה מארח ומומחה שדברו על הנושא וענו לשאלות המשתתפים בין הדוברים היו פרופ' אייל שמעוני, CTO של קבוצת שטראוס, אמיר זיידמן, סמנכ"ל עסקי של חממת הפודטק THE KITCHEN, ניר גולדשטיין - מנכ"ל GFI ולימור בר חיים - תזונאית בכירה של בית חולים איכילוב.

הנושאים במיטאפ התמקדו בהשפעת הקורונה על תעשיית המזון כיום ואיך תראה התעשייה ביום שאחרי, פודטק וחברות סטארט אפ – הכיוונים, הפיתוחים והחדשנות במזון העתידי בעקבות משבר הקורונה , הקשר בין סביבה וקיימות למשבר הקורונה – האם עלינו לאכול יותר מזון צמחי מעכשיו ? הנושא האחרון עסק בקשר בין תזונה בריאה לחיזוק מערכת החיסון נגד השפעת וירוסים כדוגמת הקורונה. 

"המיטאפ זכה להצלחה רבה והרשמים מהקהל היו חיוביים" אומר ד"ר אופיר בנימין "הנקודות החשובות שעלו במהלך המפגש: תעשיית המזון עובדת סביב השעון כדי לתת אספקה מלאה לאזרחי המדינה תחת הוראות משרד הבריאות, תעשיית המזון כמו תעשיות אחרות יעברו שינוי בהרגלי העבודה ביום שאחרי המשבר עם עבודה מקוונת מהבית ושימוש מוגבר ברובוטים ובבינה מלאכותית, תעשיית המזון היא אחת התעשיות שפחות נפגעו מהקורונה ולא נאלצו כמעט לפטר עובדים בגלל החיוניות הגבוהה שלהם לספק מזון לציבור, חברות פודטק כמו שאר חברות הסטארט אפ מתקשות בימים אלה לגייס כספים בגלל שיש פחות רצון מהמשקיעים להשקיע בחברות, עקב המשבר עולה יותר מתמיד החשיבות לייצר מזון בעל ערכים תזונתיים גבוהים שיחזקו את מערכת החיסון ומצד שני ישמרו על כדה"א והסביבה דרך קיימות ומיעוט פחת. הועלו מספר רעיונות למזונות בעתיד שיקדמו את המטרה לעיל : מזון ממקור צמחי, תחליפי בשר, בשר מתורבת ומודפס, אריזות מתכלות ואכילות, שימוש במכלול החומר החקלאי למטרות מזון כולל בפחת , מזון מותאם אישית כולל התאמה למיקרוביום שלנו ועוד..."

לצפיה בארוע המיטאפ >>לחץ כאן

"לסיכום" אומר אופיר בנימין אנו מקווים ומאמינים, כי תחום הפודטק בגליל ימשיך לצמוח ולהתפתח ביום שאחרי המשבר, כדי לחזק את הצמיחה הכלכלית והדמוגרפית של הצפון".