מה ההבדל בין לימודי סייבר ללימודי QA

מה ההבדל בין לימודי סייבר ללימודי QA

תחום המחשבים חושף בפנינו מדי שנה עשרות מקצועות חדשים, כאשר לעיתים יש נטייה להתבלבל ולחבר בין תחומים שונים. תחום הסייבר ותחום ה-QA (בדיקת תוכנה) הם דוגמא מצוינת לכך – לכן החלטנו לעשות לכם סדר בבלאגן.

לימודי סייבר

לימודים בתחום הסייבר נחשבים כבר מספר שנים לאחד ממסלולי הלימודים המבוקשים ביותר. תחום הסייבר בא לידי ביטוי בקורסים מקצועיים שגופים פרטיים ומכללות מבצעות, ובא לידי ביטוי גם במסגרת תארים מתקדמים באוניברסיטאות ובמכללות שונות (כחלק מלימודי מדעי המחשב).

לימודי הסייבר מתמקדים בתחום ההגנה של המחשב, ומעניקים יכולות הגנה ויכולות הבנה מקיפות בתחום המחשב. הלימודים נחשבים ללימודים איכותיים וקשים ביותר, ומעניקים לתלמיד הרבה מעבר לחומר מקצועי – פיתוח יכולות החשיבה, הסתכלות רחבה יותר, הבנה מקיפה יותר בתחום המתמטיקה וכמובן בתחום המחשב וכו’. מדוע זה כה חשוב? מכיוון שכיום בתעשייה, חברות מחפשות אנשים שיודעים לפתור בעיות שונות, כאלה שסביר להניח לא יצא לכם להיתקל בהן. כל כישורי הלימודים באים לידי ביטוי, ויאפשרו לכם לפתור את אותן משימות.

לפרטים נוספים על לימודי סייבר היכנסו לכאן:   https://pisgahcyber.co.il/

לימודי QA

לימודי QA, או לימודי בדיקת תוכנה בשפה העברית, מאפשרים לך להתמקד בתחום בדיקת התוכנה, ולהיכנס בצורה מהירה לעולם ההייטק. בודק תוכנה עוסק במהלך עבודתו במגוון רחב של משימות: תהליך תכנון, ניתוח ובדיקת תוצאות של מגוון פעולות שהתוכנה מבצעת, הערכת מידת ההצלחה של התוכנה, קבלת המוצר והטמעתו אצל הלקוח, וכמובן שלב הסקת מסקנות וייעול המוצר.

כלל המשימות הללו, מאפשרות לבוגרי קורס QA, להיות חלק מליבת תחום ההייטק ובפרט בתחום התוכנה, וזה מה שהופך אותם לאנשים מבוקשים בתחום. הלימודים נחשבים ללימודים לא פשוטים, אשר אורכים כמה חודשים עד לקבלת התעודה הנחשקת.

ההבדל בין לימודי QA לבין לימודי סייבר, בא לידי ביטוי קודם כל בתוכן העבודה – כפי שהצגנו קודם לכן. יתר על כן, ההבדל בא לידי ביטוי באורך הלימודים (משתנה בהתאם למוסד הלימודים שבו תלמדו) וכמובן לתחום העיסוק העתידי שלכם בשוק העבודה. שני המסלולים נחשבים למצוינים, ובכל אחד שתבחרו – תוכלו להיות מרוצים מבחירתכם!

לפרטים נוספים על קורס QA היכנסו לכאן

LVF9V_ZoMLiETC0fkx1619f_JiK7El1EQckhtwHkQns