בקצרין עיר היין שבגולן מתקיימת תכנית הלימודים לכרם ויין, הראשונה מסוגה והיקפה בישראל.

מדובר על תכנית ייחודית המיועדת לחובבי עולם היין ולעוסקים בתחום, בכרמים, ביקבים התעשייתיים וביקבי הבוטיק, לבני קיבוצים ומושבים אשר מגדלים גפנים וכרמים או בעלי קרקעות חקלאיות אשר מעוניינים להסב את תחום עיסוקם באופן מקצועי ומדעי לענף המרתק של ייצור היין.

התוכנית מורכבת מלימודים עיוניים ומעשיים הכוללים עבודה בכרם, ביקב ובמעבדה. תכנית הלימודים מורכבת מארבעה אשכולות לימוד הכוללים גידול כרם יין, ייצור יין, ניהול וכלכלת יקבים ומקצועות בסיס אקדמי. התוכנית אף כוללת סיור מקצועי בחבל בורגון ושמפיין בצרפת.

בוגרי המסלול יוכלו להשתלב במגוון תפקידים בתעשיית היין בארץ ובחו”ל.

מטרה
מטרות
לימוד מעמיק ומקצועי בתחום גידול הכרם וייצור יין ומתן הכשרה שתספק אפשרות להשתלב בתעשיית היין בארץ ובחו”ל
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
חובבי עולם היין או לעוסקים בתחום, בכרמים, ביקבים התעשייתיים וביקבי הבוטיק, לבני קיבוצים ומושבים אשר מגדלים גפנים וכרמים או בעלי קרקעות חקלאיות אשר מעוניינים להסב את תחום עיסוקם באופן מקצועי ומדעי לענף המרתק של ייצור היין
רישום
לינק לרישום מקוון
לפרטים והרשמה השאירו פרטים בתחתית הדף.
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

ראיון אישי עם רכז בית הספר ליין

Accordion Title תעודה

תעודה

לבוגרי הקורס יוענקו שתי תעודות : תעודה מטעם החטיבה ללימודי חוץ המכללה האקדמית תל-חי ובית הספר ליין CFPPA שבמכללת VITI AGRO שבצרפת.

Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• תאריך פתיחת הקורס: אוקטובר 2023 (בהתאם למספר הנרשמים).
  • הקורס יתקיים בימי חמישי בין השעות 8:30-18:00 ובימי שישי בין השעות 8:30-14:30 בבית הספר ליין בקמפוס אוהלו – קצרין.
  • היקף הלימודים הינו 1,100 שעות למשך שנתיים.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

• המכללה שומרת לעצמה את הזכות לדחות את פתיחת הקורס למועד מאוחר יותר ואף לבטלו לפי שיקוליה היא.
  • יתכנו שינויים בהתאם להוראות משרד הבריאות.
  • המפגשים בקורס ילמדו באופן פרונטאלי בכיתות הלימוד, באופן מעשי ובאופן מתוקשב בהתאם להנחיות הממשלה ומצב תחלואת הקורונה.

Pj7mwLEqtL0DbQEfYf_Zx0V_JNGQt1CknsaOBJb1QMU
form-Pn4TyAGhp8ghX9-4HTNA1rrEXzVwbLbU_DbPbnAH1Bw