מפגשי הורה ילד כחלק ממערך חינוכי-טיפולי הם בעלי ערך רב בהעצמת הילד, העצמת ההורה והעצמת הקשר ביניהם ומהווים מנוף לשיפור התפקוד הלימודי, החברתי והאישי של הילד.

על מנת להפיק את המייטב מהתערבות כזאת ולגלות את הכוחות והמשאבים העומדים לרשותו של הילד והוריו, יש להעמיק ולהרחיב את ההבנה של המרכיבים והאפיונים של מפגש זה כמו גם להכיר לעומק את הדילמות והמורכבויות שהוא מעלה. מפגשי הורה תלמיד כחלק ממערך חינוכי טיפולי מאפשרים הן לילד והן להורה הזדמנות לבחון ולעשות שינוי משמעותי בדפוסי ההתנהגות שלהם, ולהקנות דרכי התמודדות יעילים יותר עם הקשיים הלימודיים, חברתיים או אישיים של התלמיד. השימוש בתהליכי יצירה וכלים השלכתיים מהווים כלי בעל ערך מוסף להעצמה  ולהתפתחות.

הקורס יעסוק בדיאלוג ושילוב בין הטיפול באמצעות אמנות לגישות תיאורטיות שונות העוסקות בעבודה עם הורים וילדים.

מטרה
מטרות
להעמיק ולהרחיב את הידע התאורטי והמעשי של המשתתפים בנושא של עבודה משולבת עם הורים וילדיהם כחלק מהתכנית החינוכית-טיפולית של התלמיד
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
כל מי שעוסק בטיפול ריגשי עם ניסיון של 3 שנים לפחות
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

• מטפלים ריגשיים עם ניסיון של 3 שנים לפחות: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, קרימינולוגים קליניים, פסיכיאטרים, מטפלים באמנויות ופסיכותרפיסטים בעלי תואר שני, יועצים חינוכיים בעלי ניסיון בעבודה טיפולית.
  • מעבר ריאיון קבלה
Accordion Title תעודה

תעודה

בוגרי הקורס יקבלו תעודה מטעם היחידה ללימודי המשך של המכללה האקדמית תל-חי. התעודה מעידה על סיום קורס מקיף בנושא של “הדרכת הורים וטיפול בהורות בשילוב יצירה וכלים השלכתיים”.

Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

• פתיחת הקורס- תחילת נובמבר 2024 (מותנה במספר הנרשמים).
  • הקורס כולל 22 מפגשי וידאו-קונפרנס אינטרנטיים בני שעה מלאה.
  • בנוסף 4 או 5 ימים מרוכזים של תרגול מודרך פנים-אל-פנים. סה”כ הקורס כולל 64 ש”א של למידה ותרגול.
Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

נושאי לימוד מרכזיים:

• תאוריות וגישות מגוונות לעבודה חינוכית טיפולית עם הורים וילדים כחלק ממערך כולל.
  • הדילמות המרכזיות בעבודה משולבת עם הורים: דילמות של המטפל ודילמות של ההורים
  • האיכויות הייחודיות של הקשר מטפל/הורים
  • סגנונות הורות כמפתח ליצירת קשר עם ההורה וילדו
  • התייעצות הורית ממוקדת בשילוב יצירה