למה ללמוד לימודי תואר ראשון במדעי המחשב בתל-חי
- תכנית לימודים ייחודית, ברמה גבוהה ועדכנית – התכנית מתעדכנת באופן שוטף בהתאם לידע המבוקש מצד התעשייה.
- ניתן לרכוש ניסיון בעבודה תעשייה בזמן הלימודים, ואף לקבל מלגת לימודים, במסגרת התכנית “גליל טק".
- אפשרות למלגת עידוד בסך 5,000 ש"ח לשנה א' בלבד לבעלי פסיכומטרי 660 ומעלה.
- בוגרי החוג ממשיכים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות ומכוני המחקר המובילים.
*בכפוף לתנאים; מספר המלגות מוגבל, כל הקודם זוכה!
איך זה עובד
הלימודים האקדמיים נמשכים שלוש שנים, שהם שישה סמסטרים. להשלמת תואר במדעי המחשב במסלול
החד חוגי נדרשות 126 נקודות זכות. בשילוב הדו חוגי נדרשות 62 נקודות זכות במדעי המחשב.
(בוגרים מצטיינים של בתי ספר להנדסאים במסלול הנדסת תוכנה זכאים לפטור של עד 16.5 נקודות זכות)
שנה א' - קורסי חובה במקצועות הבסיס.
שנה ב' ו-ג'- בוחרים מקבץ.
1. מקבץ פיתוח תוכנה
המקבץ מאפשר לסטודנטים להתמקצע בתחום פיתוח התוכנה, המהווה את עמוד השדרה של תעשיית ההיי-טק. המקבץ מתמקד בנושאי הליבה של התכנות העכשווי בתעשייה ומקנה עומק בהיבטים של ארכיטקטורת תוכנה, מידול, תבניות תכן, ונושאים מתקדמים של שפות תכנות. המקבץ גם מציע מגוון קורסים בבסיסי נתונים ותכנות web ומובייל. השלמת המקבץ תקנה לבוגר ארגז כלי פיתוח תוכנה מתקדמים, אשר יאפשרו לו להשתלב בצוות פיתוח בנקודת פתיחה חזקה.
2. מקבץ עיבוד אותות ולמידה חישובית
העידן הנוכחי הוא עידן המידע. בכל רגע עוברות, מעובדות ונאגרות כמויות אדירות של מידע באמצעות מצלמות, מיקרופונים וחישנים אחרים. המידע מועבר דרך ערוצים שונים, ונשמר בזכרון מחשבים, ברשת האינטרנט או על גבי טלפונים חכמים. המידע המעניין אותנו מכיל בין היתר תמונות, וידאו, קול ודיבור, אותות ביולוגיים או מידע הקשור לסביבה כמו מידע סייסמי או חיזוי מזג האוויר. לתבניות מידע אלה אנו קוראים אותות. במסלול הלימודים בעיבוד אותות לומדים לייצג אותות, להפיק מהם אינפורמציה חשובה, לסנן רעשים, ולדחוס אותות כמו תמונות או וידאו.
3. מקבץ AI (למידה חישובית ובינה מלאכותית)
מקבץ זה יאפשר לסטודנטים להתמחות ברמה בסיסית בתחום האינטליגנציה המלאכותית (AI), אשר התברג בשנים האחרונות לחזית המחקר והפיתוח הן בתעשייה והן באקדמיה. בליבת התחום משתלבים בפועל מקצוע המערכות הלומדות (Machine Learning) לצד מקצוע הבינה המלאכותית (Artificial Intelligence). המקבץ מציע מגוון קורסי בחירה במקצועות הבינה החישובית (Computational Intelligence) וביג דאטה וכן בתחומי עיבוד התמונה והאות. השלמת המקבץ תקנה ארגז כלים מעשי לפתרון-בעיות, שיהוו נקודת פתיחה להתמקצעות ב-AI.
4. מקבץ מערכות זמן אמת ורשתות
המקבץ מתמקד בשני תחומים שהם מהמבוקשים ביותר היום בעולם ההי-טק: מערכות Real-Time ורשתות מחשבים. מערכת Real-Time (זמן אמת) הינה מערכת בעלת דרישות לביצועים במגבלות זמן מסוימות. מערכות אלה מהוות בסיס למגוון פלטפורמות ואפליקציות מתקדמות כיום בתעשייה. אחת הדוגמאות הנפלאות למערכת זאת היא טלפון סלולארי. תחום התקשורת הוא נושא מרכזי במאה ה-21, ובו משקיעות חברות מיליארדי דולרים בשנה. לכן הביקוש למומחים בתחומים אלה גבוה. דגש מיוחד ניתן להכרה של כלים יישומיים רבים המאפשרים לסטודנטים המסיימים את המסלול השתלבות מהירה בתעשייה.
5. טכנולוגית האינטרנט- (WEB)
אין צורך להרחיב על חשיבות האינטרנט בחיינו, ועל ההזדמנויות הנפתחות למומחים בתחום. פיתוח אפליקציות רשת (אתרים) והתמצאות ביישום בסיסי נתונים הם שני דברים שכמעט כל מתכנת צריך להכיר. מקבץ זה מקנה הכרה עמוקה של הטכנולוגיות עליהן בנויה הרשת ומאפשר לבוגרים לצאת לתעשייה עם יתרון. המקבץ מקנה ידע יישומי בתחומים בסיסיים כמו sql, html, css וJavascript, ובתחומים החמים בשוק כיום כמו react.js ו angular.js וכתיבת אפליקציות.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
מידע נוסף
החוג למדעי המחשב - המכללה האקדמית תל-חי
מטרת החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל-חי היא להכשיר בוגרים שיוכלו עם סיום לימודיהם, להשתלב בתפקידי פיתוח בתעשיית ההיי-טק ובארגונים עסקיים וציבוריים עתירי מחשוב, שם יוכלו לתרום לתכנון, פיתוח ומימוש של מערכות טכנולוגיות הנתמכות על-ידי מחשבים. תכנית הלימודים מכשירה את הבוגרים להמשך לימודים לקראת תארים מתקדמים.
בחוג למדעי המחשב מאמינים כי לימודים ברמה גבוהה מתחילים בסביבת לימודים נעימה ותומכת ובהוראה טובה. מספר המרצים במשרה מלאה בחוג הוא גבוה יחסית לכל מוסד דומה. כתוצאה מכך המרצים מקדישים את רוב זמנם ומרצם להוראה במכללה. הלימודים הם בקבוצות קטנות המאפשרות קשר אישי בין התלמידים למרצים ושמירה על רמת לימודים גבוהה ועל איכות ההוראה. התלמיד מתמודד עם הדרישות הגבוהות מתוך עניין ותחושת אתגר. הלימוד בקבוצות קטנות מעודד קשר ושיתוף בין הסטודנטים. כך נוצרת סביבה מגובשת ותומכת, התורמת להעלאת הרמה של כל הסטודנטים.
תואר ראשון במדעי המחשב באקדמית תל-חי מספק את כל הכלים, התיאורטיים והיישומיים, הדרושים להשתלבות מהירה במגוון תפקידי מפתח בתעשיית ההייטק. לימודי מדעי המחשב מתחילים בהקניית בסיס מתמטי נרחב, הכרת מערכות המחשב ופיתוח תוכנה, ובהמשך מסתעפים ומעמיקים את הידע במגוון תחומים ובהם פיתוח תוכנה, למידת מכונה, בינה מלאכותית, פיתוח בסביבת אינטרנט, פיתוח אפליקציות סלולריות ועיבוד אותות קול ותמונה. בצד הקניית בסיס תיאורטי איתן, שמה התכנית דגש גם על הכשרה מעשית מקיפה. היא כוללת לימוד של הנושאים העדכניים והמבוקשים ביותר בלימודי מדעי המחשב. התכנית הינה בעלת אוריינטציה לתחום פיתוח התוכנה, באמצעות עבודות בית מעשיות, פרויקטיים, ועבודה בתעשיית ההיי-טק בגליל העליון בתקופת הלימודים. לקראת סוף שנת הלימודים השנייה, יבצע כל סטודנט פרוייקט תוכנה החושף אותו למכלול תהליכי תכנון, פיתוח, ביצוע ובדיקת תוכנה.
עם סיום לימודיהם, בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב משתלבים בהצלחה בתעשיית ההיי-טק בתפקידי מפתחי תוכנה ואלגוריתמאים. בנוסף, פותחים הלימודים בחוג את האפשרות לבוגרים מצטיינים להמשך לימודים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות, ללא צורך בהשלמות.
תל-חי טק: פרויקטים תעשייתיים
במסגרת תכנית "שילוב בתעשייה" המשלבת רכישת ניסיון בחברות היי-טק בגליל העליון, מבצעים סטודנטים (מסוף שנה ב' ובמהלך שנה ג') פרויקטים מורחבים בתעשייה והתמחות בהיקף של 1,000 שעות. התכנית מלווה במלגה בת 30-50 אלף ש"ח להשתלמות. מלבד המלגה שאותה מקבלים הסטודנטים המשתתפים בפרויקט, הם מתנסים בפיתוח מערכת תוכנה או מוצר, לומדים את ההיבטים התיאורטיים והמעשיים של המערכת, ורוכשים הבנה והעמקה שאי אפשר לקבלן בהוראה רגילה. יתרון נוסף שעשוי לצמוח מהתכנית הוא יצירת עתודה של סטודנטים שיוכלו להשתלב בגמר הלימודים כעובדים בחברות היי-טק נוספות שתעבורנה לגליל.
תכניות ייחודיות
תכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב היא תכנית מקיפה הכוללת את הכלים והידע המעודכנים ביותר של התחום. במסגרת התכנית הסטודנטים יתמחו במסגרת אחד ממקבצי ההתמחות המפורטים בהמשך. מקבצים אלה מאפשרים התמקצעות והתנסות:
- מקבץ בפיתוח תוכנה: הלימודים מאפשרים לסטודנטים להתמקצע בתחום המבוקש ביותר בתעשיית ההיי-טק. לצד לימוד הבסיס המתמטי והתיאורטי של לימודי מדעי המחשב לומדים הסטודנטים את המרכיבים היישומיים ביותר בתעשייה: שפות התכנות העיקריות וסביבות הפיתוח המתקדמות ביותר. הסטודנטים רוכשים ידע וניסיון בתכנות מכוון עצמים, תקשורת מחשבים, הנדסת תוכנה, תכנות מערכות הפעלה, תכנות בסביבת האינטרנט, מסדי נתונים, אבטחת מידע, קריפטולוגיה, מיחשוב ענן ופיתוח אפליקציות.
- מקבץ בעיבוד אותות ולמידה חישובית: תכנית לימודים זו מאפשרת להתמחות באחד מהתחומים המבוקשים ביותר בתעשייה ובמחקר. התכנית מתמקדת בשני תחומים עיקריים: 1. עיבוד אותות ותמונות. 2. למידה חישובית. הלימודים כוללים עיבוד אותות קול ותמונה, ראייה ממוחשבת, דחיסת תמונות, למידה חישובית וזיהוי תבניות, בינה חישובית, Big Data ועוד. ההתמחות הייחודית בעיבוד אותות ולמידה חישובית, לצד הידע המעמיק והמקיף בלימודי מדעי המחשב ובתוכנה, יאפשרו לבוגרים השתלבות בתפקידי תכנות ופיתוח בנושאים אלה, או המשך לימודים לתארים גבוהים.
- מקבץ ב-AI (למידה חישובית ובינה מלאכותית): מקבץ זה יאפשר לסטודנטים להתמחות ברמה בסיסית בתחום ה-AI, אשר התברג בשנים האחרונות לחזית המחקר והפיתוח הן בתעשייה והן באקדמיה. בליבת התחום משלבים בפועל מקצוע המערכות הלומדות (Machine Learning) לצד מקצוע הבינה המלאכותית (Artificial Intelligence).
- מקבץ במערכות זמן אמת ורשתות: המקבץ מתמקד בשני תחומים מהשימושיים ביותר היום בעולם ההי-טק : מערכות Real-Time ורשתות מחשבים. דגש מיוחד ינתן להכרה של כלים ישומיים רבים המאפשרים לסטודנטים המסיימים את המסלול השתלבות מהירה בתעשיה.
- מקבץ בטכנולוגית האינטרנט (WEB): מקבץ זה מקנה הכרה עמוקה של הטכנולוגיות עליהן בנויה הרשת, וכן ידע יישומי בתחומים בסיסיים כמו sql, html, css וJavascript , ובתחומים החמים בשוק כיום.
לסיכום, למה כדאי ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב באקדמית תל-חי?
- הלימודים מתמקדים בנושאים החמים והמבוקשים ביותר בלימודי מדעי המחשב כיום.
- "תל-חי טק"- תכנית ייחודית המשלבת סטודנטים בתעשיית התוכנה במהלך הלימודים בחברות מובילות כגון: מלאנוקס, BMC ואלביט.
- דגש על רכישת ניסיון מעשי.
- ניסיון אקדמי של מעל 20 שנה.
- בחוג מספר מוקדי התמחות לבחירה:
- בינה מלאכותית ולמידה חישובית.
- עיבוד אותות ולמידה חישובית.
- WEB (טכנולוגיית האינטרנט).
- מערכות Time-Real ורשתות מהירות.
- פיתוח תוכנה.
- ביולוגיה חישובית – התוכנית מאפשרת לבעלי תואר ראשון במדעי החיים להשלים אצלנו תואר נוסף בשנתיים.
בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב של האקדמית תל-חי
- משתלבים במשרות פיתוח תוכנה ואלגוריתמיקה.
- מתברגים לחברות ההייטק המובילות בישראל כגון מיקרוסופט ואינטל.
- דוגמאות: מפתחי תוכנה בחברת מיקרוסופט, מפתח תוכנה בחברת אינטל, מפתח תוכנה בחברת IBM, מפתח תוכנה בחברת BMC, מהנדס תוכנה בחברת Melanox, מפתח תוכנה בחברת Western Digital, אחראי כלים לפיתוח הנדסי באלביט, מפתח תוכנה ברפא"ל, מנהל פרויקטים בצה"ל.
חלק מבוגרי החוג ממשיך לתארים מתקדמים באוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בארץ ובחו"ל. לדוגמא, בוגר החוג הוא כיום פרופסור חבר בטכניון.
שאלות נפוצות על לימודי מדעי המחשב באקדמית תל-חי:
מה נלמד בחוג מדעי המחשב?
תואר בוגר במדעי המחשב. בשנה א' נלמדים קורסי יסוד במתמטיקה ובמדעי המחשב. בסוף תקופה זו מסוגלים הסטודנטים לכתוב תכניות מחשב בסיסיות בשפות המרכזיות בתחום: פייתון, C/C++ ו-JAVA. בשנים ב' + ג' הסטודנטים לומדים לפתח תכניות מחשב מורכבות וכן להתמחות בתחומים שונים: פיתוח תוכנה, למידת מכונה, בינה מלאכותית, פיתוח בסביבת האינטרנט ופיתוח אפליקציות, וכן עיבוד אותות קול ותמונה. בשנים אלה התלמידים נחשפים גם לנושאים כמו מערכות הפעלה ורשתות תקשורת וכן לתחומים המתמטיים של תכנון אלגוריתמים, וסיבוכיות.
מהן דרישות הסף ללימודים בחוג של מדעי המחשב?
תואר בוגר במדעי המחשב. בשנה א' נלמדים קורסי יסוד במתמטיקה ובמדעי המחשב. בסוף תקופה זו מסוגלים הסטודנטים לכתוב תכניות מחשב בסיסיות בשפות המרכזיות בתחום: פייתון, C/C++ ו-JAVA. בשנים ב' + ג' הסטודנטים לומדים לפתח תכניות מחשב מורכבות וכן להתמחות בתחומים שונים: פיתוח תוכנה, למידת מכונה, בינה מלאכותית, פיתוח בסביבת האינטרנט ופיתוח אפליקציות, וכן עיבוד אותות קול ותמונה. בשנים אלה התלמידים נחשפים גם לנושאים כמו מערכות הפעלה ורשתות תקשורת וכן לתחומים המתמטיים של תכנון אלגוריתמים, וסיבוכיות.
מהן דרישות הסף ללימודים בחוג של מדעי המחשב?
לקבלה ישירה נדרש ציון פסיכומטרי של 610 עם בגרות במתמטיקה בהיקף 4 יח"ל ומעלה עם ציון 85, מסלול קבלה נוסף הוא המכינה הייעודית ללימודי מדעי המחשב, שמתקיימת פעמיים בשנה בקמפוס תל-חי. בסיומה נדרש ציון 80 בבחינה המסכמת, השקולה ברמתה למבחן בגרות 5 יח"ל.
מהן אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי מדעי המחשב?
בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב משתלבים בהצלחה בתעשיית ההיי-טק בתפקידי מפתחי/מהנדסי תוכנה ואלגוריתמאים.
מה חשוב לדעת על לימודי מדעי המחשב?
מסלול הלימודים העיקרי הינו חד-חוגי (תואר ראשון B.Sc.) קיימת גם האפשרות ללמוד במסלול דו-חוגי (תואר ראשון B.A.), בשילוב עם כל אחד מחוגי מדעי החברה והרוח (פרט לעבודה סוציאלית), או עם מדעי הסביבה. חשוב לדעת שתעשיית ההיי-טק דורשת עובדים עם ידע וניסיון מעמיק ומגוון ככל שניתן בעלי תואר ראשון במדעי המחשב. לכן, אופק התעסוקה של תלמידים בתוכנית החד-חוגית רחב יותר בדרך כלל.
סטודנטים מספרים
אופק תעסוקתי
הבוגרים שלנו משתלבים במשרות פיתוח תוכנה ואלגוריתמיקה. מתברגים לחברות ההייטק המובילות בישראל כגון: מיקרוסופט ואינטל. אינטל, מפתח תוכנה בחברת IBM, מפתח תוכנה בחברת BMC, דוגמאות: מפתחי תוכנה בחברת מיקרוסופט, מפתח תוכנה בחברת מהנדס תוכנה בחברת Melanox, מפתח תוכנה בחברת Western Digital, אחראי כלים לפיתוח הנדסי באלביט, מפתח תוכנה ברפא"ל, מנהל פרויקטים בצה"ל ועוד.
חלק מבוגרי החוג ממשיך לתארים מתקדמים באוניברסיטאותומכוני מחקר מובילים בארץ ובחו"ל. לדוגמא: בוגר החוג הוא כיום פרופסור חבר בטכניון.
דבר ראש החוג

ד"ר איתי שרון
ראש החוג למדעי המחשב
ד"ר איתי שרון
ראש החוג למדעי המחשב
החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל-חי מקיים תוכנית לימודים לתואר ראשון (.B.Sc) במדעי המחשב. מאז הקמתו, לפני כ-25 שנים, הכשיר החוג מאות רבות של בוגרות ובוגרים שמשתלבים בהצלחה בתעשייה ובאקדמיה בארץ ובעולם. תוכנית הלימודים בחוג כוללת תכנים עדכניים שנועדו להכין את בוגרינו בצורה מיטבית להמשך הקריירה.
החוג מציע חמישה מקבצי התמחות בתחומי הנדסת תוכנה, AI, עיבוד אותות ולמידה חישובית, טכנולוגיית האינטרנט ומערכות זמן אמת ורשתות. כמו כן מציע החוג קורסים וסדנאות במגוון תחומים נוספים, חלקם נבנים בשיתוף פעולה עם חברות וגופים בתעשיית ההייטק.
לחברי ולחברות סגל החוג רקע עשיר בתעשייה ובאקדמיה, והם מעורבים במחקר פעיל בתחומי הליבה של מדעי המחשב וכן במחקר רב תחומי שמשלב תחומים דוגמת ביולוגיה, חקלאות, אקולוגיה ועוד. סגל החוג רואה בהוראה איכותית את משימתו המרכזית ומפנה את מיטב המשאבים להשגת מטרה זו. כתוצאה ישירה מהקמת החוג והגידול במספר בוגריו התפתחה באזור תעשיית הייטק שכוללת סניפים של חברות בינלאומיות וכן חברות מקומיות, חלקן הוקמו על ידי בוגרי החוג. במסגרת שיתופי הפעולה עם התעשיה המקומית פיתח החוג תכנית בת 1,000 שעות המקנה לסטודנטים ניסיון תעשייתי – תכנית "גליל טק". תכנית זו מאפשרת לבוגרינו להתחיל את הקריירה המקצועית שלהם בעמדת פתיחה מיטבית. ככל המוסדות המובילים להשכלה גבוהה, גם החוג שלנו קולט סטודנטים במסגרת העתודה האקדמית. העתודאים שלנו משתלבים בהצלחה, בגמר התואר, בכל היחידות הטכנולוגיות של צה"ל.
בואו להתחיל אתנו את הקריירה שלכם בעולם מדעי המחשב. איכות ההוראה, הקשרים עם התעשייה והסביבה הגיאוגרפית הייחודית יוצרים חוויה לימודית יוצאת דופן אליה אתן ואתם מוזמנים להצטרף.
ד"ר איתי שרון
ראש החוג למדעי המחשב
מה תלמדו
שנה א'
מבוא למדעי המחשב, חדו"א 1, אלגברה ליניארית, מתמטיקה דיסקרטית, מבוא לתכנות מערכות, תכנות מונחה עצמים java, אלגברה מודרנית, חדו"א 2, מערכות ספרתיות ומבוא למבנה המחשב.
שנה ב'
מתמטיקה שימושית ותכנות מדעי, פרקים במבנה נתונים + מעבדה, תכנות בשפת C++, מבוא להסתברות, לוגיקה, אלגוריתמים 1, רשתות תקשורת מחשבים, מערכות הפעלה.
שנה ג'
אוטומטים ושפות פורמליות, פרקים בחישוביות וסיבוכיות, פרויקט תוכנה.
בנוסף, קורסי חובה לפי בחירת מקבץ.
יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.
* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.
איזה מקבץ מעניין אותך?
סגל החוג
פרופ' דני קוטלר
פרופ' יזהר לבנר
רן זיו
רכזת החוג למדעי המחשב
לא עומדים בתנאי הקבלה?
המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון.