הסכם ניו ג'רזי- גליל

הסכם ניו ג'רזי- גליל

 ברית עסקית בתחום מזון מרפא ושיתוף פעולה אקדמי ומחקרי להקמת מכון מזון בינלאומי, ראשון מסוגו בארץ, בשותפות אוניברסיטת רטגרס והמכללה האקדמית תל-חי 

אוניברסיטת רטגרס ומדינת ניו ג'רזי חתמו ביום שישי האחרון על הסכם שיתוף פעולה וברית עסקית חסרת תקדים עם המכללה האקדמית תל-חי, אשר מטרתן: קידום שיתוף פעולה אקדמי, מחקרי ועסקי והקמת מכון מזון בינלאומי בתחום המזון הבריאותי וה"פוד טק" - שילוב של חקלאות, מזון, רפואה, תעשייה, טכנולוגיה, מסחר, הייטק ואקדמיה.

במסגרת ההסכם  הוחלט על  שיתוף פעולה ייחודי בין הצדדים בתחום טכנולוגיות מזון, המזון הרפואי, הפונקציונאלי והבריאותי וכן הסכם הבנות לתכנון מכון מזון בינלאומי, שיתמקד במחקר חדשני, קידום מדיניות ופיתוח עסקי למחקרים בנושא מזון מרפא. מזון מרפא הינו טרנד עולמי הכולל תחומים כמו תוספי מזון, מזונות מבוססי מדע, תרופות ממקור צמחי  ועוד. שוויו של השוק מוארך במאות מיליארדים ורק בשנת 2014 גלגל 50 מיליארד דולר ברחבי העולם . בטקס שנערך בניו ג'רזי, חתמו הנציגים על הסכם הבנות (MOU) רחב היקף שיסלול דרכן של חברות בינלאומיות המתמחות בפיתוחים חדשניים בתחום המזון אל הגליל המזרחי.

במעמד החתימה השתתפו פרופ' יוסף מקורי, נשיאה החדש של המכללה האקדמית תל-חי, ח״כ מרגלית, גיורא זלץ, ראש המועצה האזורית הגליל העליון ויו"ר הועדה לפיתוח אסטרטגי באשכול גליל מזרחי ומנהיגים מהמגזר הפוליטי, האקדמי והעסקי - בהם הסנאטור קורי בוקר ממדינת ניו ג'רזי וראש העיר פאלופ; ראשי תאגידי הענק של תעשיית התרופות העולמית – נובארטיס ופרינג; קרנות השקעה גדולות – 'פוד-לאב', 'אוליבגרוב', 'פרו-ביוטיקס' ועוד; תאגידי המזון – קמפבל'ס, קינגס, ווייקפארן וS&F; השתתפו גם ראשי המכללות ואנשי דיפלומטיה מטעם הממשל הישראלי והאמריקאי.

ח״כ מרגלית: ״הסכם זה הוא נדבך נוסף בפוטנציאל הקיים להפוך את הגליל בישראל למרכז מצוינות וחדשנות בינלאומי שייצר אלפי מקומות עבודה איכותיים, יחזק את התיירות בגליל ויאפשר לצעירים אחרי לימודיהם להתפרנס בכבוד ולהקים בית ומשפחה בצפון בגאווה גדולה".  גיורא זלץ ציין כי "תחום מזון המרפא נבחר לאחר שחיפשנו מה יש לנו בגליל שאין לאחרים, מה היתרון והערך המוסף של הגליל. הפרויקט המשותף שלנו לוקח את הגליל העליון לעמדת הובלה לאומית".

לדברי נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ' יוסי מקורי: השותפות הייחודית הזו תאפשר לנו לגדול ולפתח באופן משמעותי את אפיקי המחקר והאקדמיה בקמפוס ובגליל. המערכות הגלובליות והיכולות האקדמיות והמחקריות של אוניברסיטת רטגרס הם משאב בלתי רגיל עבורנו לפיתוח יזמות אקדמית ומחקרית ולשיתוף פעולה פורץ דרך בתחום המזון.  מכון המחקר החדש יהווה מנוע צמיחה משמעותי בצפון, בזכות הקמת מפעלי מזון חדשים ועידוד יזמות בתחום זה. המודל האמריקאי, הצליח להקים ולחזק יותר מ- 1500 חברות בתחום המזון, מאז נפתח בשנת 2002".                                                  

ההסכם נרקם לאחר השתתפותו של  לו  קופרהאוס, נשיא מכון מחקר לחדשנות במזון בניו גרזי, הנחשב למוביל בעולם, ודירקטור במנהלת החממות הטכנולוגיות במדינת ניו ג'רזי,  בכנס שהוביל ד"ר אופיר בנימין מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל-חי, בנושא חדשנות בעולם המזון. בביקורו נחשף קופרהאוס לתוכנית הפיתוח האזורי כלכלי שמוביל פורום אשכול ראשי הרשויות של הגליל מזרחי בסיוע של ח"כ אראל מרגלית, תוכנית ת.מ.ר (תזונה מקדמת רפואה), הפועלת להפוך  את  הגליל המזרחי לאזור מוביל בעולם בפיתוחי מזון עם דגש על תחום מזון המרפא. מדובר ביוזמה משותפת וחסרת תקדים של 20 רשויות בגליל המזרחי.

בתמונות (קרדיט:יח"צ):
נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ' יוסי מקורי, ח"כ אראל מרגלית, ראש מועצה אזורית גליל עליון גיורא זלץ, לו קופרהאוס ראש המכון לחדשנות במזון בניו ג'רזי,  פרופ' רוברט גודמן דיקאן אוניברסיטת רטגרס.

לפרטים נוספים:

סיגל סירואה- דוברת המכללה האקדמאית תל חי: 054-6780060

ניסן זאבי- דובר פרויקט ת.מ.ר : 050-6233789

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5336627
XHR4xR3g7Yx3YtuUFvDcpbetYMniKixP2_-m6-UW-Gs
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-ThwlmY6zHwLUCihhasrY-QEdvN64dXSLNsTWCwLMlRA
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form