גבינה היא מוצר חלב מוצק. משחר ההיסטוריה, האדם משתמש בטכנולוגיית ייצור הגבינה בכדי לשמר את
תכונותיו התזונתיות של החלב לאורך חודש היובש של בהמתו. מוצר זה הפך נפוץ ובסיסי ברוב חלקי העולם
ובאופן טבעי התפתחו מסורות וטכנולוגיות שונות לייצור הגבינה.
סוגי הגבינה השונים נבדלים במקור החלב (סוג החיה ותזונתה), טכניקת הייצור, סוגי החיידקים ועובשים, רמת השומן, זמן הבחלה שונה ועוד…

הלימודים יתקיימו במטבח הלימוד במכללה האקדמית תל-חי וישלבו חומר עיוני והרצאות פרונטאליות לצד חלק מעשי – הכנת גבינות ומוצרי חלב.

מטרה
מטרות
לימוד והכרת טכנולוגיות להכנת גבינות מסוגים שונים תוך מתן דגש על היבטים כימיים וביולוגיים הקשורים לתהליך הפיכת נוזל החלב לגבינה.
קהל יעד - זכוכית מגדלת
קהל יעד
לאוהבי גבינות המסוקרנים מתהליך הכנתן, ולכל המעוניינים ברכישת הכלים להכנת גבינות ביתיות באופן עצמאי בביתם.
Accordion Title תנאי קבלה

תנאי קבלה

כל מי שמעוניין ללמוד את התחום ולהכין סוגי גבינות שונות בביתו.

Accordion Title תעודה

תעודה

לבוגרי הקורס תוענק תעודה סיום קורס “ייצור גבינות” מטעם החטיבה ללימודי חוץ של המכללה האקדמית תל-חי.

Accordion Title לוחות זמנים

לוחות זמנים

9 מפגשים שבועיים, ימי חמישי בין השעות 16:30-19:45, סה”כ 36 שעות אקדמיות. (בהתאם למספר הנרשמים).

Accordion Title מידע נוסף

מידע נוסף

בכל מפגש יקבלו התלמידים את הציוד הדרוש להכנת הגבינה בבית. בנוסף, יקבלו התלמידים חלב טרי לכל שיעור, סכין ארוכה וציוד וחומרים נוספים לצורך הכנת הגבינות. על כל תלמיד להביא מהבית סיר המכיל לפחות 4 ליטרים.

 

במהלך השיעורים יכינו התלמידים מגוון סוגי גבינות, ביניהן גבינה צ’רקסית, יוגורט וגבינה לבנה, קממבר, צפתית, בולגרית, רוקפור ועוד.

כללי:

  • עלות הרשמה: 350 ₪.
  • מספר המקומות מוגבל, פתיחת הקורס מותנית במספר מינימאלי של נרשמים.
  • דמי ההרשמה לא יוחזרו במקרה של ביטול לימודים ע”י הנרשם.

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5321081
ncLYPDDcZmQp5RNyE-iGonyNO1MqmhG-DtfGTGtRfr4
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-eVevhG69lZMAAVAerLnrjY6ejxPgg64Er44RQHgbDAI
webform_submission_twps_hsrt_prtym_lmwdy_hwz_paragraph_14615_add_form