דבר דיקן הפקולטה למדעי החברה והרוח | המכללה האקדמית תל חי

דבר דיקן הפקולטה למדעי החברה והרוח

ברוכים הבאים לפקולטה למדעי החברה והרוח במכללה האקדמית תל-חי.

הפקולטה מורכבת כיום מ-7 חוגים לתואר ראשון (חינוך, כלכלה וניהול, לימודי מזרח אסיה, עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה, החוג ללימודים רב תחומיים והחוג לשירותי אנוש) ושש תכניות לתואר שני (פסיכולוגיה, חינוך, דרמה-תרפיה, שילוב באומנויות, לימודי גליל ועבודה סוציאלית). לכל חוג הייחוד שלו – פסיכולוגיה עם חמש מעבדות ניסוי ומחקר, עבודה סוציאלית עם ההכשרה המעשית המקצועית, כלכלה וניהול עם חדר העסקאות ומרכז יזמות, שרותי אנוש עם תכנית הפרקטיקום המעשית, חינוך עם מסלולי ההתמחות הייחודיים, לימודי מזרח אסיה עם לימוד יפנית וסינית והחוג ללימודים רב תחומיים עם המגוון העצום של תחומי עניין – ממשל, פילוסופיה, אקולוגיה, מגדר ועוד. היקף ומגוון התכניות לתואר שני משקפים את המצוינות האקדמית וההכרה של מערכת ההשכלה הגבוהה בייחודיות המחקרית של תל-חי, כולל אפשרות לבחור במסלול תואר שני עם תזה בחלק מהתוכניות. חוגים לא מעטים אצלנו עברו תהליך של הערכת איכות על ידי ועדות בינלאומיות וזכו לשבחים על אופן התנהלותם. אנחנו רואים חשיבות עליונה בהענקת ידע רחב ומעמיק לסטודנטים שלנו אשר יכין אתכם לקריירה עתידית. זה כולל בין היתר את היכולת להתבטא בצורה ברורה, לחשוב בצורה ביקורתית ויצירתית, לרכוש יכולת לפתור בעיות בתחומים שונים ומגוונים ורכישת כישורי מנהיגות כלליים.

כל התארים שאנחנו מעניקים מוכרים על ידי המל"ג וניתן להמשיך איתם ללימודים מתקדמים בכל מוסד בישראל ובחו"ל. בוגרינו המשיכו בלימודים מתקדמים בכל האוניברסיטאות בארץ וחלקם אף המשיכו בלימודיהם בחו"ל. בוגרנו נמצאים במקומות מובילים במערכות הציבוריות, בעסקים הפרטיים ומוקדי השלטון.

לצד המצוינות האקדמית, הסטודנטיות והסטודנטים שלנו זוכים ליחס אישי, הנותן מענה לצרכים הייחודיים של סטודנטים שונים וזאת מבלי להתפשר על הרמה האקדמית של תכניות הלימוד.

בנוסף תל- חי  דוגלת בהשתלבות האקדמיה עם הקהילה. המכללה התמקמה בקצה המדינה מתוך אמונה שאקדמיה מצוינת יכולה להביא לפריחת הפריפריה. כאן כל אחד ממכם יכול להשפיע, להוביל ולהתבלט. ישנן מגוון תכניות ופעילויות כמו אקדמיה בכיכר, מרכז יזמות לצעירים ולמבוגרים מהאזור, פעילות של סטודנטים למען הסביבה שקידמו עשרות פרויקטים, כנסים ואירועים משותפים. כאן תחשפו לאוכלוסייה מגוונת והטרוגנית ותקבלו הכשרה למנהיגות עתידית. לא במקרה תל-חי זכתה להוות בית לתכנית היוקרתית של ישראל – תכנית עתידים – צוערים לשלטון המקומי (יחד עם אוניברסיטת בן גוריון). זהו המקום בו תוכלו לקחת פסק זמן  מהמרדף היום יומי של המרכז ולהתרכז במשך מספר שנים בפיתוח מיומנות, מצוינות ויצירתיות מתוך מטרה לפרוץ קדימה ולהתבלט בשוק העבודה בתום לימודכם.

לחוויה הייחודית המורגשת בתל-חי, תורמים גם חיי חברה ייחודיים ועשירים. נכסי הטבע באזור (ארץ פלגי מים) אף הם עוזרים להשראה ואווירה מיוחדת הבאים לידי ביטוי באפשרות ל"נקות את הראש", להתבודד, לבלות עם ידידים בחיק הטבע ואף להתגורר בחיק הטבע במספר רב של יישובים כפריים אשר משכירים יחידות מותאמות לסטודנטים. למכללה כמובן מעונות סטודנטים אשר גם בהם ניתן להיעזר.

תוכלו לפנות לחוגים השונים דרך מרכז המידע של המכללה או ישירות לרכזות החוגים. כולם ישמחו לענות לכם על השאלות הרבות שעשויות להיות לכם לפני החלטתכם היכן לרכוש את התואר האקדמי שלכם.

אני מברך אתכם ומקווה לפגוש אתכם בתל-חי.

בברכה

פרופ' דורון לביא