Accordion Title פעילויות המכללה במלחמת חרבות ברזל

פעילויות המכללה במלחמת חרבות ברזל

Accordion Title ארגון "שליו" - מענה טיפולי ראשוני לנפגעי אירועי "חרבות ברזל"

ארגון "שליו" - מענה טיפולי ראשוני לנפגעי אירועי "חרבות ברזל"

מומחים וסטודנטים מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי הקימו את ארגון "שליו" שמטרתו לתת מענה טיפולי ראשוני לנפגעי אירועי "חרבות ברזל".

 

"שליו" הוא ארגון שהוקם עם פרוץ מלחמת חרבות-ברזל, ביוזמה של סטודנטים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי ובשיתוף סגל ומומחי החוג. מטרת הארגון היא לתת מענה נפשי לצרכים האקוטיים והמידיים, שהתעוררו בעקבות המלחמה. מדובר בתמיכה נפשית, חירומית, ראשונית, קצרת מועד וללא עלות, הניתנת ללא צורך בבירוקרטיה מסורבלת.

 

ב"שליו" מתנדבים 65 מטפלים מרקעים שונים ובעלי התמחויות שונות כגון פסיכולוגים קליניים, ביבליותרפיסטים, עו"ס MSW, פסיכואנליטיקאים, מטפלים משפחתיים ועוד שקיבלו הכשרה לביצוע התערבויות קצרות מועד. ההתערבות מתבססת על מודל מעש"ה שפותח ע"י ד"ר משה פרחי, כמודל הלאומי למתן עזרה ראשונה נפשית, זאת מתוך הבנה שעבור פונים רבים, התערבות מסוג זה מייצבת את מצבם, מסייעת להם לחזור לתפקוד וחוסכת להם פנייה להתערבויות ארוכות ועמוקות יותר.

 

ארגון "שליו" מחבר, אם כך, בין נפגעי מלחמת "חרבות ברזל" השונים שמעוניינים לקבל את המענה המוצע לבין המטפלות המקצועיות שעברו הכשרה רלוונטית. ההתערבות הראשונה הנפשית כוללת שלוש שיחות ללא עלות, אשר מתבצעות באופן פרונטלי, בזום או בטלפון, בהתאם ברצון הפונה ומגבלות המטפלות\ים.

 

הצוות המוביל את הפרויקט כולל את ד"ר משה פרחי- ראש החוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל -חי ומייסד מסלול לימודי לחץ, טראומה וחוסן בחוג לעבודה סוציאלית. מפתח את מודל מעש"ה לסיוע מיידי במצבי חירום אשר הוכר על ידי המועצה העליונה לבריאות הנפש, כמודל לאומי להגשת עזרה ראשונה נפשית בחירום. מיכל קליין- עובדת סוציאלית MSW, פסיכותרפיסטית ומרצה בחוג לעו"ס  בתל-חי במסלול לחץ, טראומה וחוסן.  ד"ר מאיה פלד אברהם- עובדת סוציאלית, מרצה וראש אשכול טראומה וחוסן, חוקרת טראומה, חוסן וטראומטיזציה משנית בקרב אנשי טיפול ומסייעים ראשונים.  ד"ר עו"ד מיכל סגל- מרצה בחוג לעו"ס ובמסלול פרקטיקה לשינוי מדיניות, חוקרת את הקשרים בין משפט ועבודה סוציאלית (מייעצת בסוגיות אתיות ומשפטיות).  עמרי ירוחם- מנהל המערך, סטודנט שנה ג' לעבודה סוציאלית. אפק דנה- מנהלת המערך, סטודנטית שנה ג' לעבודה סוציאלית במסלול לחץ, טראומה וחוסן.

 

פניות לארגון שליו, באמצעות הודעת ווטסאפ: 058-7108118

 

אתר הארגון- https://www.shalev-care.com/

מייל הארגון – [email protected]

 

 

Accordion Title אפס סובלנות לתמיכה בטרור!

אפס סובלנות לתמיכה בטרור!

במציאות הנוראית שעוברת עלינו לא נסכים לקבל אמירות או פעולות שמצדיקות את הטרור שחוותה מדינת ישראל, או כאלו הקוראות לשנאה ולאלימות נגד אוכלוסיות חפות מפשע.

אנו נפעל בנחישות, בהתאם לחוק ולתקנון המכללה, באמצעות ועדות משמעת ובמידת הצורך גם נשעה ונרחיק מהקמפוס סטודנטים, אשר יבטאו אמירות אלה.

נבקשכם לנהוג בסובלנות ובאחריות, לא להפיץ או לשתף ברשתות מידע שאיננו מאומת, ובשום פנים לא לנסח או להעביר פוסטים, הקוראים לאלימות ושנאה.

אנו מבקשים להשתתף בצערן העמוק של משפחות החללים, לאחל החלמה מלאה לפצועים ולהתפלל להשבתם המהירה של החטופים.

בתקווה לימים רגועים ושקטים,

האקדמית תל-חי.

תמונה
אפס סובלנות לתמיכה בטרור!
Accordion Title בוגרי תל-חי מסייעים למערך ברה"נ

בוגרי תל-חי מסייעים למערך ברה"נ

נעה, ח׳ ונועם בוגרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית מסלול לחץ, טראומה וחוסן סייעו למערך ברה״נ ביחידה מובחרת בצה״ל.

הבוגרים העבירו הדרכות לצוותים טרם היציאה לפעילויות מבצעיות בלחימה.

ההדרכות התמקדו במתן כלים להתמודדות עם מצבי דחק בזמן הלחימה ברגעים אקוטיים אלה. הבוגרים מספרים שבעזרת הכלים שלמדו במסלול הרגישו בטחון מקצועי במתן הסיוע בזמנים מורכבים אלה.

אנחנו גאים מאוד בפעילות הבוגרים/ות והסטודנטים/ות שלנו ברחבי הארץ לטובת תמיכה משמעותית באוכלוסיות מכל הקשת החברתית!

ייתכן שזו תמונה של ‏‏‏2‏ אנשים‏ ו‏אנשים מחייכים‏‏

 

Accordion Title מתחם קליטה לחיילים נפגעי נפש בתל-חי

מתחם קליטה לחיילים נפגעי נפש בתל-חי

מיד עם פרוץ המלחמה, נפתח באחד הקמפוסים של המכללה האקדמית תל-חי, מתחם קליטה לחיילים נפגעי נפש. את המתחם מפעילים כ- 35 אנשי מקצוע: פסיכיאטריים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים אשר גויסו למערך המילואים ומטפלים במסירות רבה בלוחמים המשרתים בסדיר ובלוחמים שגויסו למילואים, הזקוקים לסיוע נפשי, בימים קשים אלה.

המכללה הקצתה לשם כך את כיתות הלימוד ומתחמים מיוחדים המשמשים את המומחים גם לטיפול רגשי בנפגעים וגם לטיפול חווייתי, באמצעות מתקני ספורט ופעילות מגוונת אחרת, המאפשרת להתמודד עם הקשיים.

אנו בתל-חי דואגים לתת את התנאים המיטביים כדי שהמומחים יוכלו לבצע את המשימה שלהם על הצד הטוב ביותר. בין היתר ארגנו עמדת יום הולדת, הפכנו כיתת לימוד לחדר אוכל, אפשרנו שימוש במתקנים וציוד ספורט ובנוסף אנו דואגים לארוחות חמות ופינוקים. 

בתקווה לחזרה מהירה לשגרה המבורכת.

Accordion Title התמודדות עם מצבי לחץ וחרדה בעת אירוע חירום

התמודדות עם מצבי לחץ וחרדה בעת אירוע חירום

ראש החוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי בעצות חשובות:

אנחנו בעיצומם של ימים מתוחים מאוד בארץ ובצפון. ד"ר משה פרחי, ראש החוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית תל-חי, אשר פיתח את מודל החוסן הלאומי למתן עזרה ראשונה נפשית בעיטות חירום, נותן טיפים ועצות לצוותי חינוך ולהורים להתמודדות עם אתגרי ההסלמה הביטחונית.

לדברי ד"ר פרחי "מצב החירום הנוכחי עלול לייצר באופן טבעי תחושת פחד, מתח, חרדה, תחושת חוסר אונים וקשיי תפקוד. חשוב להבין שהבסיס לכל מה שקשור לוויסות רגשי – מבוסס על  שכל ופעילות. הם אלו שמאפשרים את היכולת לתפקד ולהתנתק מתחושת החרדה והלחץ. ברגע שאנו נותנים מתן לגיטימציה לרגשות שליליים בעת האירוע עצמו, זה ישר מפחית את יכולות התפקוד של הילד או האדם המצוי בלחץ וחרדה ולכן מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:

צרו מחויבות – העבירו את המסר שכולם יחד וכולנו עוזרים  זה לזה. הדגישו שאתם ההורים, נמצאים כאן ביחד עם ילדיכם ועבורם בכל הזמן, כל הזמן. בכל עת של כניסה למרחב המוגן אפשר לומר לילדים: "אני איתך/אתכם. אני לא עוזב ונמצא כל הזמן כאן, גם בממ"ד וגן כשנצא מהממ"ד". זכרו: הדגשת המחויבות מסייעת בהפחתת תחושת הבדידות.

הפעילו את הילדים בדרך שכלתנית – תנו לילדים משימות רלוונטיות הדורשות יכולות שכליות כמו מדידה או מיון. לדוגמא: להיות שותפים פעילים למעקב אחר המצרכים לשהייה בבית, לסייע בעריכת רשימת הקניות ועוד. ניתן למשל לתת משימות הקשורות לכניסה לממ"ד: להיות אחראי על לקיחת השקית עם החטיפים, לוודא שיש מטענים לטלפונים הניידים ועוד.

רגשות כגון פחד ותחושת איום הם נורמטיביים ואף מועילים אך עד גבול מסוים. עודדו את הילדים להסביר את רגשותיהם השליליים למשל: תסביר לי ממה אתה פוחד, בין 1- 10 כמה זה מפחיד אותך, מה אפשר לעשות כדי להפחית ב- 1-2 נקודות את הפחד? זכרו ככל שתעודדו לחשיבה ותאפשרו בחירה, כך תסייעו בהפחתת ההצפה הרגשית.

עודדו את הילדים לפעילות יעילה: עודדו את הילדים לבחור תפקידים ותחומי אחריות. עליכם, כהורים, להקפיד שכל אחד יבצע את תפקידו, לדוגמא: בכניסה לממד ניתן לבקש שייסעו בסידור החפצים, שיפעילו את הרדיו או הטלוויזיה, מומלץ לתת לאחים הבוגרים תפקידים שיפעילו את אחיהם הקטנים. זכרו חוסר האונים הוא אויב. עידוד לפעילות ובחירה משפרים את תחושת השליטה במצב.

צרו סדר באי-סדר: חלקו את היום לבוקר, צהרים וערב. צרו משימות ופעילויות ברורות לכל פרק ביום. בסיום כל פרק, סכמו בצורה קצרה את אירועי השעות האחרונות והקפידו מאוד על הסדר הכרונולוגי של העובדות. בקשו גם מהילדים לתאר את סדר האירועים. זכרו שסידור כרונולוגי של עובדות האירוע מפחית בלבול ותורם להפחתת תחושת המצוקה.

לסיכום אומר ד"ר פרחי ניתן לסייע לילדים בארבע פעולות פשוטות: יצירת מחויבות, עידוד לפעילות יעילה, שאילת שאלות המחייבות חשיבה ובניית רצף של האירועים ויצירת סיכומי עשייה בכל יום.

תמונה
ילדים במהלך פעילות
Accordion Title אפליקציה לצוותי החירום הישוביים

אפליקציה לצוותי החירום הישוביים

בוגר החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל-חי פיתח אפליקציה עבור צוותי החירום היישוביים.

עוז אלהרר, בוגר החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל-חי ביחד עם צוות סטודנטים מהחוג כפיר סלמונט ושלמה רז בן דהן, פיתחו את מערכת צופר - מערכת חירום שיודעת להתריע לכיתות כוננות, צוותי צח"י ותושבים, בזמן אמת ולהציל חיים.

המערכת החכמה פועלת כך, שבזמן אירוע חירום, הרבש"צ (רכז ביטחון שוטף) ביישוב לוחץ על כפתור, מקליט הודעה וכל חברי כיתת הכוננות מקבלים שיחת טלפון עם ההודעה המוקלטת המנחה אותם קצת עליהם לפעול.

בנוסף, המערכת מאפשרת להוציא הקלטה לתושבים ולנהל איתם אינטראקציה, לדוגמא, "אם נשארת ביישוב הקש 1" או "אם אתה זקוק לסיוע הקש 2" . מפעילי המערכת בישוב מקבלים דו"ח עם כל התושבים שנמצאים ביישוב או אלו הזקוקים לסיוע.

באמצעות המערכת ניתן גם להקפיץ צוותי צח"י או כיתות כוננות ללא תלות באינטרנט, לדוגמא במקרה כזה רבש"צ הישוב או הקב"ט מחייג למספר ייעודי, מקליט הודעה וכלל החברים מקבלים את ההודעה בשיחה מוקלטת ופועלים לפי ההנחיות.

המערכת החכמה מגיעה עם אינספור פיצ'רים נוספים כמו: שליחת מיקום אירוע חם, קבלת מיקומים מהתושבים והצגה על מפה אינטראקטיבית, שליחת sms ועוד.

לדברי עוז אלהרר: "המערכת פועלת כמבצעית בימים אלה, במטולה, במעין ברוך, בשניר ובעמיר. מדובר בפיילוט מוצלח עם כניסה הדרגתית לישובים. חשוב לדעת כי המערכת יכולה להעביר הוראות והנחיות בזמן אמת ולהציל חיים ואנו נערכים להפעלתה בישובים נוספים הנמצאים בקו העימות".

תמונה
מפתח מערכת צופר
Accordion Title סטודנטית ממסלול לחץ, טראומה וחוסן מסייעת לאוכלוסיה שזקוקה לתמיכה

סטודנטית ממסלול לחץ, טראומה וחוסן מסייעת לאוכלוסיה שזקוקה לתמיכה

במצב הלא פשוט שכולנו נמצאים בו, יש כאלה שמתעלות את הידע שלהן למקומות טובים במיוחד.

הבאנו דרישת שלום מהשטח מליאת תמיר, סטודנטית בחוג לעבודה סוציאלית מסלול לחץ טראומה וחוסן.

בזמן שגרה ליאת סטודנטית לעבודה סוציאלית במסלול לחץ טראומה וחוסן, מתחילה את שנת הלימודים השלישית, ומשתתפת בתכניות צו"ק (צוות חוסן קדמי), בצוות ההובלה.

בימים האחרונים, יחד עם חבריה למסלול, מעניקה ליאת סיוע נפשי באמצעות שיחות טלפון למתמודדים עם מצוקה נפשית ברחבי הארץ.

יחד עם חברתה למסלול הלימודים, עמית טל (אשר תפקדה בשנה האחרונה כמובילת צו"ק יחד עם נגה אור דמיטריאנקו), נבנה מערך רענון למודל מעש"ה בזום לסטודנטים וסטודנטיות לעבודה סוציאלית, בוגרי התואר והאוכלוסיה הכללית המורחבת.

המטרה של ההכשרות בזום היא להקנות כמה שיותר כלים לאזרחים שרוצים לעזור לאנשים סביבם הנמצאים במצוקה נפשית ולהתנדב בסיוע נפשי בכל מקום שקיים בו צורך.

בנוסף, אנחנו פועלים ופועלות יחד, מספרת ליאת, עם מרכזי התנדבות בארץ, בהנחיית ד"ר אביבה זריהן ויצמן מהחוג לעבודה סוציאלית המתאמת התנדבויות בקריית שמונה ואזור הצפון. אנחנו מקבלים הודעות על צורך מסוים בכל מקום בארץ ומחפשים מתנדבים ומתנדבות שיתנו לו מענה מיידי.

בזכות לימודי השדה, אומרת ליאת, צברתי ביטחון ביכולת שלי ואני מסוגלת לפנות לקהילות מרובות וליצור שיתופי פעולה חיוניים.

הסיוע הטלפוני והדרכות הזום נגישים בכל חלקי הארץ ובנוסף מגישה ליאת סיוע טלפוני ממוקד דרך האקדמית תל-חי לסטודנטים וסגל המכללה.

והמסר החשוב שליאת מבקשת להעביר שבהינתן הכלים הנכונים כל אחד יכול לתת סיוע נפשי, וכולנו צריכים לקבל סיוע נפשי. צריך לדאוג לעצמנו כדי שנוכל לדאוג לאחרים.

תודה ליאת על הדאגה, אנחנו מעריכים מאוד את התרומה שלך לשלוות הנפש שכולנו נזקקים לה מאוד בימים אלה.

*בתמונה ליאת (מימין) ועמית לתוספת אופטימיות חיונית!

תמונה
ליאת ועמית סטודנטיות במסלול לחץ, טראומה וחוסן בתל-חי
Accordion Title האקדמיה מאירה את ישראל!

האקדמיה מאירה את ישראל!

מתל-חי שבצפון ועד ספיר שבדרום:

עשרות אוניברסיטאות ומכללות מכל הארץ האירו בו-זמנית בכחול-לבן את בנייני הקמפוסים.

אתמול בערב (שלישי) החל מהשעה 19:30 העירו אוניברסיטאות ומכללות בכל רחבי הארץ, מתל-חי שבצפון ועד ספיר שבדרום, את בנייני הקמפוסים בצבעי דגל המדינה - במטרה להביע תמיכה בכוחות הביטחון וההצלה ובכל אזרחי ותושבי מדינת ישראל המצויה תחת לחימה מתמשכת.

מארגני היוזמה מציינים: "ליבנו עם משפחות הנרצחים, הפצועים, החטופים, השבויים והנעדרים. בימים אלה, בהם כל המדינה מתגייסת ולוקחת חלק בלחימה או בחיזוק העורף, אנשי סגל וסטודנטים רבים גוייסו לשירות מילואים ומוסדות החינוך מבקשים להעביר להם את המסר: "אנחנו מאחוריכם, דואגים וחושבים עליכם כל הזמן. חיזרו הביתה בשלום! מי ייתן והאור הזה יאיר את דרככם ויפיח בקרב כלל עם ישראל את התקווה".

לדברי מנכ"ל המכללה האקדמית תל-חי, אלי כהן: "בתל-חי כמו במוסדות רבים אחרים בארץ, ישנם סטודנטים ואנשי סגל המשרתים במילואים בימים אלה ואנחנו כאן, מהחזית המתוחה בצפון, מחזקים אותם, מתפללים שישובו הביתה בשלום ומייחלים לסיומה של המלחמה וחזרה לחיי שגרה מלאים".

מוסדות ההשכלה הגבוהה אשר לקחו חלק במחווה הם: המכללה האקדמית תל-חי, אוניברסיטת בן-גוריון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, מכון ויצמן למדע, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת רייכמן, אוניברסיטת חיפה, הטכניון מכון טכנולוגי לישראל, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת אריאל, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, המכללה האקדמית ספיר והמכללה הטכנולוגית ספיר, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הקריה האקדמית אונו, עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ירושלים, מכללת הדסה ירושלים, מכללת אפרתה, מכללת שנקר-הנדסה.עיצוב.אמנות, המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, HIT מכון טכנולוגי חולון, המכללה האקדמית אחוה, אפקה-המכללה האקדמית להנדסה בתל-אביב, מכללת סמינר הקיבוצים- המכללה לחינוך לטכנולוגיה ולאומנויות (ע"ר), המכללה האקדמית בית ברל, המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל, המכללה האקדמית כנרת, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, המכללה האקדמית צפת והמכללה האקדמית גליל מערבי.

תמונה
האקדמיה מאירה את ישראל
Accordion Title חתונה בצל המלחמה

חתונה בצל המלחמה

חתונה מרגשת בצילה של המלחמה נערכה בקמפוס קצרין של המכללה האקדמית תל-חי

אירוע מרגש במיוחד התקיים היום בפקולטה לחינוך והוראה, בקמפוס קצרין, של המכללה האקדמית תל-חי: נבו שרוני בן ה- 30 ונופר טאוב בת ה- 24 נישאו בטקס מרגש עד דמעות, תחת חופה חגיגית, שהוקמה ברחבת הכניסה לקמפוס.

השניים, תושבי הישוב מודיעין, תכננו את החתונה במשך שנה שלמה, אך מיד כשפרצה המלחמה גויס נבו למילואים. הוא משרת בגדוד של גולני המוצב מאז תחילת הלחימה, ברמת הגולן. נופר החליטה לא לדחות את החתונה, היא פנתה לעינב פרץ וענת ביטון מקמפוס קצרין של המכללה האקדמית תל-חי ויחד איתם תיאמה את האירוע המרגש. את הזוג חיתן רב הישוב חשמונאים הרב יצחק ניסים. שיר החופה שנבחר הוא "פשוטים" של הזמר עקיבא שהגיע לבצע אותו בעצמו לכבוד הזוג הצעיר.

את נבו ונופר ליוו חבריו מגדוד המילואים שנמצאים על הגבול, מפרוץ המלחמה ולא יצאו הביתה קרוב לחודש ימים. יחד איתם רקדו, שמחו והזילו דמעות, המשפחות הקרובות של השניים.

נאחל לנבו ונופר המון מזל טוב!

שהמלחמה תסתיים במהרה והם ייהנו מחיים שמחים ומאושרים ביחד!

תמונה
חתונת נבו שרוני ונופר טאוב
Accordion Title עזה - עבר, הווה, עתיד

עזה - עבר, הווה, עתיד

רצועת עזה

תמונה
רצועת עזה
Accordion Title חמ"ל כלכלי תל-חי במלחמת חרבות ברזל

חמ"ל כלכלי תל-חי במלחמת חרבות ברזל

מומחי החוג לכלכלה וניהול פתחו מוקד יעוץ כלכלי לסטודנטים ולציבור הרחב בימי המלחמה:

מומחי החוג לכלכלה וניהול במכללה האקדמית תל-חי החלו בהפעלתו של חמ"ל כלכלי לסיוע בנושאים כלכליים, בימי מלחמת חרבות ברזל.
מטרת החמ"ל הכלכלי היא לתת מענה לסטודנטים, לתושבי הצפון, לתושבי הדרום ולציבור הרחב בנושאים מגוונים העוסקים בהתנהלות כלכלית בזמן המלחמה, ביניהם:

מענקי סיוע והזכאות לגביהם; תגמולי מילואים; תגמולי ביטוח לאומי; זכויות שכירים במלחמה; זכויות עצמאים במלחמה;  חל״ת מנקודת ראות המעסיק – זכויות וחובות; חל״ת מנקודת ראות העובד – זכויות וחובות; ועוד

המוקד יפעל בימים א'-ה' בין השעות 9:00-17:00 וביום ו' בשעות 9:00-13:00.
מספר הטלפון של החמ"ל הכלכלי תל-חי הוא 04-8181316.

לדברי ראש הראש ד"ר ינאי פרחה: "תקופה של מלחמה וחירום כמו זו בה אנו שרויים בשבועות האחרונים, מאלצת אותנו לצאת משגרת יומנו, לעיתים גם להפסיק לעבוד ויוצרת קשיים כלכליים לא פשוטים. 

מטרת החמ"ל הכלכלי שהקמנו הינה לסייע ככל הניתן במתן מידע מקיף ומקצועי על זכויותינו, כעובדים, כמעסיקים, כסטודנטים, כתושבי הצפון ובכלל, בנושאים כלכליים שונים, במטרה לסייע ככל הניתן בהתנהלות הכלכלית בתקופה מאתגרת זו".

מידע נוסף לגבי סוגיות כלכליות ניתן למצוא באתר המכללה האקדמית תל-חי.