לימודי תואר שני .M.A בעבודה סוציאלית באקדמית תל-חי

התואר השני בעבודה סוציאלית באקדמית תל-חי מתמקד בקידום פרקטיקה מיטבית מבוססת- ראיות, באמצעות העמקת הידע התיאורטי והמחקרי ויישום שיטות התערבות מתקדמות. מעבר לפיתוח ידע אקדמי ומקצועי, תוכנית התואר השני מכשירה את הלומדים בה לשמש כמנהיגים ומובילי שינוי בשדה המקצועי בו הם פועלים.

תכנית הלימודים נמשכת שנתיים, ומתפרסת על פני ארבעה סמסטרים, הנלמדים ביום אחד בשבוע. התכנית מורכבת מקורסים כללים וקורסים ייעודיים בהתאם לאשכולות ההתמחות הכוללים קורסים תיאורטיים, מיומנויות טיפול, סמינר מחקרי ופרקטיקום.

 

להשארת פרטים
Accordion Title למה ללמוד .M.A בעבודה סוציאלית בתל-חי

למה ללמוד .M.A בעבודה סוציאלית בתל-חי

תכנית הלימודים הייחודית היא תוצר של שיח תמידי בין חברי הסגל למנהיגים ועובדים סוציאליים בשטח.

חזון התוכנית הוא להוות בית אקדמי להתפתחות המקצועית של עובדים סוציאליים, בעלי רצון ומסוגלות לעסוק בפרקטיקה מתקדמת, מבוססת ראיות, כסוכני שינוי ומנהיגים בתחומם. המטרות שהצבנו לעצמנו הן:

  • התמודדות עם אתגרים מקצועיים בהווה ובעתיד על ידי בחינה ביקורתית של הידע הקיים ודפוסי הפעולה המקובלים בתחום העבודה הסוציאלית
  • רכישת שיטות התערבות וכלים מקצועיים מתקדמים
  • הכשרה למומחיות בתחומי עבודה סוציאלית קלינית ממוקדת גוף נפש, טיפול קבוצתי באוריינטציה דינמית, טיפול משפחתי וטיפול ממוקד טראומה.

 

קבוצה הלומדים גדולה מספיק כדי לאפשר בחירה, ועם זאת, בקורסים הטיפוליים מתקיימת למידה בקבוצות קטנות, מתוך תשומת לב והדרכה אישית של חברי הסגל. הקבוצה מורכבת מאנשי מקצוע בעלי ותק מקצועי, תחומי עיסוק, ורקע משפחתי ותרבותי מגוונים. האווירה באקדמית תל-חי מסייעת בהיווצרותה של לכידות חברתית התורמת לקיומה של סביבה לימודית משתפת, מאתגרת ותומכת.

 

 

Accordion Title איך זה עובד

איך זה עובד

תכנית הלימודים נמשכת שנתיים, ומתפרסת על פני ארבעה סמסטרים, הנלמדים ביום אחד בשבוע. התכנית מורכבת מקורסים כללים וקורסים ייעודיים בהתאם לאשכולות ההתמחות הכוללים קורסים תיאורטיים, מיומנויות טיפול, סמינר מחקרי ופרקטיקום.

אשכול: הנחיה וטיפול קבוצתי

ראש האשכול - ד"ר ורד שנער גולן

האשכול מיועד לעובדים סוציאליים אשר מעוניינים בהכשרה מעמיקה בתחום הקבוצות בהיבט התיאורטי והיישומי. האשכול מכשיר אנשי מקצוע אשר יוכלו ליישם מודלים להתערבות קבוצתית ולממש את המתודה הקבוצתית במגוון אוכלוסיות במסגרות ובארגונים בהם מתקיימת עבודה סוציאלית. הלימודים מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי מעמיק, תוך ביסוס היכולת להבין ולנתח סוגיות ותהליכים מרכזיים בחייהן של קבוצות שונות. כמו כן, הקניית כלים פרקטיים להבנת שפת ההתערבות הקבוצתית והרחבת הידע היישומי הנוגע להתערבויות במגוון סוגי קבוצות (קבוצות תמיכה, קבוצות משימה וקבוצות לעזרה עצמית). הפרקטיקום מעניק לסטודנטים התנסות בהנחיית קבוצה, בהדרכה וליווי של איש סגל ועבודה משותפת עם קבוצת עמיתים.

אשכול משפחה

ראש האשכול – ד"ר עומר לנס

האשכול כולל לימוד מעמיק של מודלים ומיומנויות התערבות בזוג ובמשפחה, ומבחר של גישות טיפוליות נוספות, במטרה להכשיר סטודנטים להיות מטפלים משפחתיים מוסמכים, לאחר השלמת דרישותיה של האגודה לטיפול משפחתי. הלימודים מהווים מענה על חלק מדרישות ההכרה של האגודה לטיפול משפחתי לתואר “מטפל משפחתי מוסמך”. הפרקטיקום ממוקד בטיפול משפחתי בהדרכה אישית וקבוצתית, הכולל טיפול ב 3-4 משפחות.

אשכול טראומה וחוסן

ראשת האשכול – ד"ר מאיה פלד אברם

האשכול עוסק במנעד הרחב שבין התערבויות במצבי דחק אקוטיים לבין התערבויות במצבים כרוניים ומורכבים הנובעים מהשלכותיהן של חוויות עבר טראומטיות על הפרט. הסטודנטים ירכשו ידע תיאורטי בנושא טראומה ודיסוציאציה, מושגי יסוד בטיפול פסיכודינמי עם נפגעי טראומה, שיקום אוכלוסיות פגועות ובהשלכות העבודה הטיפולית עם נפגעי טראומה על מטפלים, במטרה לצמצם נזקי טראומטיזציה משנית. הלימודים באשכול יקנו לסטודנטים מיומנויות מגוונות, החל מהכשרתם כמגיבים ראשונים במצבי חירום ועד מיומנויות טיפול פרטניות שישמשו אותם בעבודתם כעובדים סוציאליים עם מטופלים בעלי רקע טראומטי מורכב. הפרקטיקום באשכול מושתת על טיפול ב 3-4 מטופלים בעלי רקע טראומטי ויתמקד באינטגרציה בין התיאוריה למעשה הטיפולי באמצעות מודלים שהוכחו כיעילים בטיפול בנפגעי טראומה בשלבים השונים. 

אשכול קליני גוף נפש

ראשת האשכול - פרופ רחל לב-ויזל 

אשכול קליני גוף נפש הנו אשכול ייחודי במסגרת החוגים ובתי הספר לעבודה סוציאלית בישראל. תחום זה משלב ידע תיאורטי ופרקטי של עבודה סוציאלית, רפואה, פסיכולוגיה וטיפול באמנויות.
פסיכותרפיה גוף-נפש הינה גישה מתפתחת בעולם בתחום הטיפול ,ומבוססת על ממצאים המצביעים על הקשר שבין מצבים רגשיים נפשיים ומצבי חולי פיזיים. מחקרים בתחום אירועי חיים שיש בהם לחץ מצביעים על השלכות של מצבי דחק בממדי חיים משפחתיים, קהילתיים, אישיים וחינוכיים על מצב בריאות או חולי כמו גם השלכות של מצבי חולי פיזי על תסמינים של מצוקה נפשית. הגוף והנפש מתקיימים בדואליות ומשפיעים זה על זה.
תחומי הידע הנלמדים באשכול ייחודיים להנחת יסוד זו. המטפל נדרש לידע המאפשר לעשות אבחנה מבדלת במטרה להתאים את הטיפול הנכון ביותר עבור הפונה, כמו הקשר ההדוק שבין תפקודים מוחיים, מצבים פיזיולוגיים ומצבים רגשיים במטרה  לסייע לאדם הפונה להגיע לאינטגרציה בין הגוף לנפש. אינטגרציה כזו יש בה כדי לתרום לאיכות חיים  טובה יותר, שגשוג וצמיחה.
ידע הכרחי נוסף עבור מטפל הוא הכרת שפת הגוף ויכולת אבחנה והבנה של תכנים הסמויים המובעים באמצעות תנועה ושימוש בגוף כממד נוכח ופעיל בטיפול. ידע זה  מגביר את יכולת ההערכה והאבחון, ירחיב את ההבנה של תהליכים דינמיים תוך אישיים ויחזק את המיומנויות הטיפוליות תוך הרחבת ארגז הכלים היצירתיים.  
הביטוי נפש בריאה בגוף בריא משקף למעשה את תמצית הלמודים באשכול הקליני.
סגל התכנית מורכב  ממומחים מתחומי הידע השונים-פסיכותרפיה, רפואה, טיפול בתנועה ,טיפול בילד ועוד. נדרשת התנסות בטיפול משולב גוף –נפש במסגרות העבודה או במסגרות שיוצעו על ידי החוג.
במסגרת הפרקטיקום יתנסו הסטודנטים בטיפול גוף-נפש.

 

תנאי קבלה .M.A מוסמך בעבודה סוציאלית לבעלי תואר אחר

 תנאי קבלה .M.A מוסמך בעבודה סוציאלית

רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה. 
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או 9827*

סגל החוג

פרופ' רחל לב ויזל

ראש אשכול קליני גוף נפש
פרופ' מן המנין
Ph.D.: האוניברסיטה העברית 1996
תחומי מחקר : אלימות במשפחה, טראומה בילדות, משאבים…

פרופ' איריס מנור בנימיני

פרופ' חבר
Ph.D.: University of Liverpool 2002
תחומי מחקר : Interprofessional collaboration. Coping…

פרופ' אילת שביט

ראשת החוג לפילוסופיה ויו״ר האגודה הישראלית לפילוסופיה
פרופ' חבר
Ph.D.: האוניברסיטה העברית בירושלים 2004
תחומי מחקר : פילוסופיה של המדע

ד"ר קרולין גוטמן

מרצה בכירה
Ph.D.: Yeshiva University 2005
תחומי מחקר : לימודי מוגבלות, עבודה סוציאלית ביקורתית

ד"ר איילת גור

ראשת תוכניות התואר השני
מרצה בכירה
Ph.D.: אוניברסיטת חיפה 2015
תחומי מחקר : היבטים פסיכולוגיים וחברתיים של מוגבלות.
כל סגל החוג

מרכז לייעוץ לימודים

רכזות החוג לעבודה סוציאלית

אוסנת בן נון, חגית אור-לב

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
252805
JjMxDUPhqM4qr2CCsGVYkHFy-PEiIbhGvNe6dI9Y3lM
1
דברו איתי!
form-icrl2C2AFfZxfcvfckbThe3POZfrYOAURX-G8LriGQk
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form