למה ללמוד .M.A בלימודי גליל בתל-חי
- לימודים בקבוצות קטנות.
- לימודי תואר השני מתפרשים על 4 סמסטרים.
- תכנית זו נלמדת רק באקדמית תל-חי.
- מפגש בלתי אמצעי עם מרצים מומחים בעלי שם בתחומיהם וחוויות לימוד מרתקת לצד סיורים מרתקים ורבי עניין.
- התואר כולל ביצוע מחקרי עומק של סוגיות בחקר הגליל ומשלב את מיקומה הייחודי של המכללה האקדמית תל-חי ואת המעבדות ומאגרי המידע ואוסף המפות במכללה.
איך זה עובד
תכנית ייחודית בארץ המתמקדת בגליל ומשלבת היבטים של אדם, תרבות, טבע, נוף וסביבה בגליל.
לימודי התואר השני יתפרשו על שנה אחת בלבד. סמסטר א', ב' וסמסטר קיץ ומתאימים לאנשים עובדים.
התכנית נלמדת בשני מסלולים - מסלול נלמד (ללא תזה) ומסלול מחקרי (הכולל כתיבת תזה). המסלול המחקרי יאפשר למעוניינים בכך להמשיך לדוקטורט.
בוגרי תואר שני נלמד שסיימו את לימודיהם בתכנית ללימודי גליל יכולים להירשם למסלול השלמה לתזה ולהשלים זאת בשנת לימודים אחת.
בוגרים מחוגים אחרים יכולים להירשם למסלול השלמה לתזה ויחוייבו בהשלמות שונות בהתאם לתחום לימודיהם הקודם.
הלימודים כוללים קורסי חובה משותפים לכלל תלמידי התכנית ולצדם קורסי בחירה בהתאם לדרישות המסלול הנבחר.
המסלול המחקרי וכתיבת עבודת התזה, מאפשרים לבוגרים להמשיך ללימודי דוקטורט בתחומים הקרובים ללימודי גליל באוניברסיטאות המחקר בארץ.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או 9827*
דבר ראש התכנית

פרופ' זאביק גרינברג
ראש התכנית ללימודי גליל
פרופ' זאביק גרינברג
ראש התכנית ללימודי גליל
לכל הסטודנטים, הנרשמים, המתעניינים – שלום, וברוכים הנכנסים לאתר תכנית המוסמך(לתואר שני) בלימודי גליל במכללה האקדמית תל-חי.
התכנית הייחודית, שאין דומה לה בעולם האקדמי בארץ, החלה לפעול באישור המועצה להשכלה גבוהה בשנת הלימודים תשע"ד, ונמצאת עתה בשנתה התשיעית. בתכנית ניתן ללמוד במסלול המחקרי או הנלמד.
מה אנו מציעים, ולמי?
הלימודים הרגיונליים, שמעצם טבעם הם רב-תחומיים, מטרתם להביא את התלמיד להבנה והכרה מעמיקות של האזור, הגליל במובנו הרחב ביותר והאזורים הגובלים בו, בתחומים שונים ובחיבורים ושילובים ביניהם. על אלו נמנה את ההיסטוריה (הפוליטית, החברתית והתרבותית), הגיאוגרפיה, הגיאוגרפיה-ההיסטורית, הפילוסופיה והאמנות מתחום מדעי הרוח, עולם הצומח והחי ובעיקר איכות הסביבה מתחום מדעי הטבע, והסוציולוגיה והאנתרופולוגיה מתחום מדעי החברה. מעצם טבעם, מושתתים לימודי התואר השני, גם אם אינם במסלול מחקרי, על כמות רבה יחסית של לימוד ועבודה עצמיים. בהתמקדנו בגישה האזורית, אנו מעודדים את הסטודנטים לעסוק ולחקור בנושאים ובעניינים אותם הם מכירים, הנוגעים למקום מגוריהם, לחברה ולעדה בה הם נמצאים, לחומר ולנושאים בהם הם נפגשים במהלך חייהם באזור.
הלימודים מרוכזים ביום שני לאורך כל היום. הם מיועדים לבעלי תואר ראשון בתחומים כגון לימודי ארץ ישראל, היסטוריה של עם ישראל, היסטוריה של המזרח התיכון, ארכיאולוגיה, גיאוגרפיה, לימודי סביבה, נושאים שונים במדעי החברה, ועוד. כמובן שהם כוללים גם לא מעט סיורים ועבודת שדה. כך שאנו קוראים למועמדים מתאימים, הן בעלי עניין סתם, הן אנשי הארגונים הירוקים לסוגיהם ולמיניהם, הן למורים המבקשים ללמוד תואר שני מאתגר ומעניין המעוניינים להעמיק את הידע בנושאים הקשורים בארץ ישראל הכלל ובגליל בפרט להגיע אלינו! אנו מבטיחים לימודים מעניינים, אפילו מרתקים, חשיפה לתחומים ונושאים שונים, ולסגל מרצים בכיר ומוביל, מהמכללה ומחוצה לה.
פרופ' זאביק גרינברג,
ראש התכנית מוסמך בלימודי גליל
מה תלמדו
סמינר מחלקתי
סמינר מחלקתי - במסגרת הסמינר המחלקתי, שיכונס אחת לשבועיים יוצגו הרצאות בנושאים שונים הקשורים לתכנית הלימודים של החוג, ולאירועים ותהליכים גליליים- בכל התחומים. ההרצאות יינתנו בידי צוות התכנית, מרצים מן החוץ, ותלמידים שיציגו את עבודותיהם הסמינריוניות ולאחריהן יתקיים דיון.
מחנה מחקר
קמפוס לימודי בלימודי גליל - מחנה המחקר מיועד להביא לידי ביטוי את השילוב שבין כל הדיסציפלינות השזורות במערכת הלימודים של התוכנית ללימודי הגליל, ובהם המחקר ההיסטורי, המחקר הגיאוגרפי, המחקר הסוציולוגי והסביבתי, מחקר מדעי הטבע לענפיהם ולימוד האוכלוסיות בשטח. בכל שנה יבחר אתר או אזור בתחומי הגליל, אותו יחקרו הסטודנטים על-פי תכנית מחקר מובנית מראש, שתשלב הכנה מתודולוגית ותיאורטית, תוך שימוש במקורות מכל סוג אפשרי, עם עבודת שטח מתוכננת. כחלק מהלימודים מתקיימים שלושה ימי סיור מלאים באזור הנבחר.
יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.
* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.
סגל החוג
ד"ר תמר אריאלי
ד"ר יוסף ג'בארין
ראש התכנית ללימודי גליל
ד"ר זאביק גרינברג