למה ללמוד שירותי אנוש בתל-חי
- בבואם לראיון עבודה בוגרי החוג יוכלו להגיד כי אין תחום ארגוני שהם לא למדו: יחסי אנוש, ניהול בכלל וניהול משאבי אנוש בפרט. הבוגרים והבוגרות מצויים ביסודות הכלכלה, המשפט ודיני עבודה. יש להם הכרות עם תהליכי חדשנות ויזמות ורגישות לעבודה בצוות. הם בעלי מיומנויות למידה והבנה של רעיונות מורכבים ומצויים במגוון נושאים ותחומי עשייה שחשובים לכל מעסיק.ה פוטנציאלי.ת.
- הקורסים בתכנית משלבים התנסות ופתרון בעיות בשטח, ומאפשרים לסטודנטים להיחשף לחיי היום יום בארגונים בזכות חברי הסגל שבאים "מהשטח".
- בחוג יש מסלול התמחות בניהול משאבי אנוש המיועד למי שמסיים שנה ראשונה בהצטיינות. מסלול זה מקנה ניסיון תעסוקתי ומאפשר הכרות מעשית עם מקצוע מעניין ומתגמל. מסלול התמחות נוסף מוצע גם בתחום הניהול והשיווק.
- לימודים בחוג לשרותי אנוש הם חלק מלימודים דו חוגיים. כלומר, בנוסף לחוג לשרותי אנוש, נבחר עוד חוג מהפקולטה למדעי החברה והרוח: כלכלה וניהול, פסיכולוגיה, מדעי המחשב, חינוך, לימודים רב-תחומיים או לימודי מזרח אסיה.
- ניתן ללמוד את החוג במסגרת 'מסלול לאנשים עסוקים' במסלול מרוכז בשילוב עם החוג ללימודים רב תחומיים או בשילוב עם החוג לכלכלה וניהול. לפרטים נוספים אודות מסלול זה יש לפנות ליועץ הלימודים דרך הלינק הזה.
איך זה עובד
הלימודים האקדמיים נמשכים כשלוש שנים. להשלמת התואר נדרשות 60 נקודות זכות בלימודי שירותי אנוש ו- 60 נקודות זכות בחוג משלים.
בשנה א נלמדים קורסי חובה במקצועות הבסיס, כגון מבוא לשירותי אנוש, תקשורת בין-אישית, מבוא למדעי ההתנהגות ועוד.
בשנים ב ו-ג נלמדים קורסים מתקדמים כגון מבוא לניהול, המשאב האנושי בעידן הדיגיטלי, פסיכולוגיה חברתית, תקשורת בין נותני שירות ולקוחות, אחריות תאגידית, תמחיר ותמחור שכר, ניהול משאבי אנוש ועוד.
רוצים לשמוע על אפשרויות קבלה נוספות? המכללה מציעה מגוון מכינות ואפשרויות לקבלה לאקדמיה.
נשמח למסור לך פרטים נוספים בטלפון: 04-8181855 שלוחה 1 או *9827
סטודנטים מספרים
אופק תעסוקתי
מעל ל- 80% מבוגרינו משולבים במחלקות העוסקות בגיוס עובדים,
מיון, השמה וניהול משאבי אנוש. לדוגמא:
בוגר שלנו שהגיע אלינו מחיפה, מועסק כיום כמדריך בכיר בחברה העוסקת בייעוץ ארגוני, פיתוח תכנים בתחום יחסי אנוש והתקשרות הבינאישית בארגון.
מעביר סדנאות כעצמאי בתחום זה ועוסק בפיתוח הדרכה ומדריכים בתחום זה.
בוגרת שלנו, משמשת כמנהלת משאבי אנוש בחברה ביטחונית ידועה בצפון הארץ.
בוגרת נוספת, משולבת באחת מחברות ההייטק בחיפה, משמשת כמנהלת תחום השמה, גיוס ומיון עובדים.
בוגר שלנו עובד באחת מהעמותות הגדולות בישראל בתחום פיתוח חברתי, בין תפקידיו: בניית תכניות הדרכה, פנימית, לגופים ולתכניות בהן העמותה פעילה.
איזה מסלול מעניין אותך
דבר ראשת החוג

ד"ר דלית שמחאי
ראשת החוג לשירותי אנוש
ד"ר דלית שמחאי
ראשת החוג לשירותי אנוש
החוג לשירותי אנוש מיועד לסטודנטים המבקשים להשתלב בחוויה אקדמית מסעירה, מעניינת ומאתגרת. הוא רלוונטי מאוד למי מהם שמבקשים להשתלב בארגונים עסקיים, מסחריים ואזרחיים ולבסס לעצמם חוויה תעסוקתית שבליבה מפגש בין אנשים.
הכלכלה, המסחר והשירותים בעידן הכלכלה הגלובאלית מאופיינים בפיזור מרחבי וארגוני, רבים מהארגונים הופכים לבינלאומיים ומבוססי טכנולוגיות מתקדמות. תהליכים אלה משפיעים על האנשים שעובדים בארגונים, על המבנים הארגוניים, על התרבות הארגונית הנהוגה בהם. גם המושג שירות הולך ומשנה את משמעותו. אם בעבר דובר על ארגון הנותן שירות ללקוחות הרי שבשנים האחרונות השתנתה השפה הארגונית וניתנת תשומת לב רבה גם לשירות לו זכאים העובדים בארגון. התחום הרחב של שירותי אנוש כולל מגוון היבטים אלה תוך שהוא משתנה ומתעדכן.
החוג לשירותי אנוש עוסק באנשים – הוא מציג הסברים חברתיים, פסיכולוגיים, כלכליים ותרבותיים למה שקורה כאשר בני אדם נותנים ומקבלים שירות, לחוויה שלהם כעובדים בארגונים או כמי שנמצאים בהם בתפקידי ניהול. הלימודים בחוג מתייחסים למפגש של אנשים עם השירות הציבורי ועם חברות מסחריות תוך התייחסות לשאלות מוסריות ופוליטיות.
במסגרת הלימודים נלמדים תהליכים הקשורים במתן שירות, למידה ארגונית, פיתוח וחדשנות בארגון וקידום תחושת שייכות לארגון. החוג מציע קורסים מתחום הפסיכולוגיה והסוציולוגיה, המבנה הארגוני, משאבי אנוש בעידן הגלובאלי, יזמות וחדשנות בארגון ועוד. בוגרי החוג יוצאים עם ידע נרחב במגוון תחומים שיאפשרו להם להשתלב בארגונים מסוגים שונים תוך הפגנת מקצועיות הקשורה לתחומי ידע מגוונים.
אנו מצפים לראות את בוגרינו ממשיכים ללמוד לתארים מתקדמים בתחומים אלה ומשתלבים בארגונים בדרגות ניהול שונות.
ד"ר דלית שמחאי
ראשת החוג לשירותי אנוש
מה תלמדו
שנה א' – תקשורת בין אישית
תקשורת היא הבסיס לכל המערכת האנושית. אולם, היא גם תהליך דינמי ומאתגר. קשיים ומכשולים באפשרות לתקשר בבהירות ולעניין עלולים ליצור תסכול וקונפליקט פרטני וקבוצתי בעבודה, אקלים של אי-אמון בתוך ארגונים וביניהם ובין ארגונים למשתמשים בשירותיהם. הקורס נלמד בקבוצות קטנות בהן יחודדו מיומנויות התקשורת ויבחנו מיומנויות נוספות הנחוצות לפענוח תקשורת בין-אישית מילולית ובלתי מילולית ותקשורת בין-ארגונית.
שנה ב' – מפגשים
קורס ייחודי בו נפגש עם בעלי תפקידים בארגונים שונים (עמותות, מפעלים, עסקים משפחתיים, מוסדות חינוך ועוד) ונלמד מניסיונם על מודלים שונים של שירותי האנוש והניהול אותם הם מקיימים. לאחר כל מפגש מעבדים בכיתה את המודל שנלמד ובוחנים אותו למול מושגים ותיאוריות ארגוניות מוכרות מקורסים שונים, לצד סוגיות תיאורטיות חדשות שילמדו לצורך הקורס.
ליבו של הקורס הינו המפגש המרתק בין התיאוריה לבין המעשה בעולם הארגוני.
שנה ג' – שוויון הזדמנויות בעבודה
תחום העבודה במדינת ישראל נגוע באי שוויון ואפליה. בקורס נעסוק בשוויון הזדמנויות בעבודה ונכיר את המצב החוקי והתפתחותו בארץ ובעולם. נתייחס לשוויון בעבודה כחלק מנושא זכויות האדם, תוך שילוב היבטים היסטוריים, אתיים ופילוסופיים. נדון באפליה של קבוצות מוחלשות מגוונות ונקדיש לכל קבוצה (דוגמת נשים, אנשים בגיל השלישי, אנשים עם מוגבלויות, מיעוטים, עולים חדשים) דיון ייחודי בהקשר של עולם העבודה. נחקור מהם שיקולי המדיניות ותפקיד המחוקק, בתי המשפט והממשלה לעניין שוויון בעבודה ונתעמק בפער בנושא בין התיאוריה לפרקטיקה.
שנה ג' – סמינריון
בשנה ג', במסגרת הפרוייקט המסכם של התואר מוצעים 4 סמינריונים לבחירה. הסטודנטים יכולים לבחור בין סמינריון על התנהגות ארגונית בענפי שירות או סמינריון בנושא תהליכי הערכת עובדים, סמינריון שמוקדש לשולי שוק העבודה או סמינריון בו יבחנו את זמינותם של שירותים בפריפריה הגלילית.
יש לעיין בשנתון החוג על מנת לצפות בתכנית הלימודים המלאה.
* מערכת השעות יכולה להשתנות במהלך או לפני הלימודים בהתאם לתכנית הלימודים של הסטודנט ובהתאם לשיקולי המערכת.
סגל החוג
ד"ר עדנה רבנו
ד"ר דלית שמחאי
ד"ר יוסף ג'אברין
מתעניינים ונרשמים לפני הרשמה ניתן לפנות למרכז לייעוץ לימודים
או *9827
או דרך הוואטסאפ שלנו
רכזת החוג לשירותי אנוש
תהילה שאול רז וענבל אשד
טלפון נוסף: 04-8181631
קבלת קהל: בימים ראשון –חמישי בין השעות 9:30-12:30, 14:00-15:00