מנת קרב שפותחה במכללה האקדמית תל-חי ללוחמים

תמונה
מנת קרב ללוחמים, פותחה במכללה האקדמית תל-חי

 

מנת הקרב החדשה ללוחמים - מתחממת בשטח: שווארמה ומג׳דרה בטורטייה.

המנה פותחה במעבדות הפודטק של המכללה האקדמית תל-חי.

אחרי עשרות שנים בהם נאלצו הלוחמים בתמרון לאכול מנות קרב קרות, זוכים בימים אלה הלוחמים בעזה ובצפון ליהנות ממנת הקרב החדשה, מנה חמה ומזינה,  אשר פותחה במעבדות הפודטק של המכללה האקדמית תל-חי עם בעלי חברת פרוסולב טכנולוגיות, ארתורו גייפמן וגיא טובי, בהובלת מפא"ת משרד הביטחון, ענף המזון בצה״ל וקצין רפואה ראשי.

מנת הקרב החדשה הכוללת שווארמה טבעונית ומג'דרה, היא מנה חמה ומשביעה בעלת ערכים תזונתיים חשובים ללחימה ומותאמת לטעם הישראלי.  

לדברי ד"ר מאיר שליסל, טכנולוג מזון בכיר ומנהל מעבדת הפודטק בתל-חי, בה פותחה המנה החדשה: "לפני כשנתיים קיבלנו פניה ממשרד הביטחון והתבקשנו לפתח מנת קרב חדשה, כאשר הדרישה הראשונה היתה שתהיה טעימה לחיך הישראלי ולאחר מכן, הגיעו דרישות נוספות חשובות: על המנה להכיל חלבון ברמה גבוהה וכן שתהיה בעלת רמת נתרן גבוה, כדי לספק ללוחמים את המלחים הרבים שהם מאבדים תוך כדי הזעה בזמן הלחימה.  

גיא טובי, מומחה להנדסת מזון, בעלי חברת הייעוץ פרוסולב, ומנכל מכון המזון הלאומי במכללה האקדמית תל-חי, מסביר כי בבסיס פיתוח המנה החדשה עמד הרעיון לשנות את התפיסה לגבי מנת הקרב, שהייתה מקובלת בצבא במשך עשרות שנים. "אחד הקריטריונים החשובים היו חיי מדף ארוכים, התבקשנו לפתח מנה מבושלת שתוקפה יהיה לשנתיים לפחות ותשמור על מרקם טוב לאורך חיי המדף, לכן בוצע תהליך הכנה ייחודי והמנה נארזה בשקית retort מיוחדת שהיא אטומה לחדירת אוויר ולחות שניתן להעבירה תהליך עיקור מיקרוביאלי ובכך לאפשר חיי מדף ארוכים. בנוסף על המנה להיות בעלת ערך תזונתי גבוה וערך קלורי רב, בעלת משקל מינימלי, באריזה שתיכנס בצורה נוחה לתרמיל ולא תתפוס הרבה מקום". 

קריטריון חשוב נוסף שהוצב בפני המפתחים היה שהלוחמים יוכלו לאכול את המנה כאשר היא חמה. לצורך חימום המנה בשטח החיילים מכניסים את כרית החימום יחד עם שקית המזון ומעט מים לתוך שקית חימום שניתנת לסגירה ולאחר כ- 12 דקות המנה חמה לאכילה. המגע בין תכולת כרית החימום למים גורמת לריאקציה היוצרת רתיחה של המים. האדים מרתיחת המים והמגע של שקית הretort עם הכרית החמה, מחממים את המזון וכך החיילים זוכים גם בשטח לקבל חוויה של מנה טעימה, חמה ומזינה. 

המנה כוללת גם טורטיות ומספר רטבים: טחינה, רוטב עמבה, קטשופ, צ׳ילי ומיונז, לבחירתם של הלוחמים, וכך ניתן להכין מנה מיוחדת וטעימה.

תהליך הפיתוח הארוך כלל מבחני טעימות בהשתתפות לוחמים, שיפור ושדרוג המנה עד לתוצאה הסופית. תהליך שהואץ באופן משמעותי בעקבות המלחמה שפרצה ב- 7 באוקטובר ובימים אלה 3000 מנות קרב חדשות חולקו ללוחמים בעזה. "התגובות שאנו מקבלים נלהבות מאוד" אומר ד"ר שליסל "עכשיו אנו שוקדים על פיתוח מנות נוספות ביניהן מנות קרב בשריות הכוללות נתחי בשר בקר ופסטה בולונז".
 

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
TRUE
CAPTCHA
5296858
qKKZ8T_hVwMV3dPTbJWXEOd1ggcQaBi65xhKobE-R5k
Google no captcha
1
דברו איתי!
form-ExHoY6hQz-vzutC2QB6Dr48xvPOhNH-Wdwqj12vNdXY
webform_submission_contact_us_paragraph_1896_add_form