הדרישה לרואי חשבון הולכת וגדלה. חשבונאות משלבת בין תחומי הכלכלה ומנהל העסקים. החשבונאות אחראית על הרישום והניתוח של האירועים הפיננסיים במערכת כלכלית כלשהי ועל הצגתם בפני בעלי עניין ובהם מנהלי חברות, בעלי מניות או שלטונות המס.
רואי החשבון משתלבים בעבודה במשרדים פרטיים של רואי חשבון או במשרד ממשלתי כגון במשרד האוצר, משרד הכלכלה, או בחברות פרטיות. מי שמשמש כרואה חשבון צריך להיות בעל יכולות מתמטיות ולוגיות גבוהות. הוא צריך להיות אדם סולידי, שקול, זהיר ומחושב. מעבר לעבודה עם נתונים מספריים, ישנו גם מרכיב ייעוצי ושירותי בעבודת רואה החשבון. עליו להיות בעל יחסי אנוש טובים, כך שיוכל לפתח קשרי עבודה נאותים עם לקוחותיו. כדי לעבור את מסלול ההכשרה לתפקיד של רואה חשבון, צריך להיות בעל נחישות ויכולת התמדה, כמו גם מכוונות ברורה לתחום.
משרדי רואי חשבון רבים מחפשים סטודנטים לביצוע התמחות כבר בשלבים הראשונים ללימודים, כך שהסטודנטים שילמדו במסלול זה יוכלו לשלב לימודים עם עבודה ולרכוש ניסיון מעשי חשוב תוך כדי הלימודים באקדמיה.
אין ספק כי הדרך הטובה והמוצלחת ביותר להשתלב בעולם התעסוקה המשתנה במהירות מסחררת, היא ללמוד לימודי תואר ראשון הכוללים התמחויות מקצועיות, בתחומים ספציפיים ומבוקשים. לכן מציע החוג לכלכלה וניהול מסלולי התמחות בתחומים מבוקשים מאוד בשוק התעסוקה בנוסף למסלול ההתמחות בחשבונאות. מסלולי ההתמחות שמציע החוג כוללים: התמחות בתיאוריה כלכלית, התמחות במנהל עסקים, התמחות בלימודי שוק ההון ומסלול התמחות במערכות מידע ניהוליות.
בהתמחות בחשבונאות מלמדים מיטב המרצים וניתן דגש על לימודים פרקטיים שיכינו את הסטודנט להשתלבות מיידית בעבודה בתחום.
במהלך הלימודים המכללה פועלת רבות לקיום דיאלוג שוטף עם משרדי רואי חשבון מובילים ועם חברות וארגונים במטרה לקיים ״ימי גיוס פתוחים״, במטרה ליצור חיבור המאפשר לסטודנטים לסטודנטיות שלנו להתחיל לעבוד בתחום כבר במהלך הלימודים.
הלימודים הינם בהתאם לרפורמה ולתכנית הלימודים החדשה שפורסמה על ידי מועצת רואי חשבון, היא כוללת 3 שנים וחצי של לימודים בשכר לימוד אוניברסיטאי.
התכנית מאושרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה ועל ידי מועצת רואי החשבון בישראל.