יום חשיפה לנוער חרדי באקדמיה

להמשך הכתבה - נוער חרדי במכללת תל-חי
נוער חרדי במכללה האקדמית תל-חי

יום חשיפה באקדמיה - נוער חרדי במכללה האקדמית תל חי

מראה ייחודי ניבט בעיניו של מי שהגיע בחמישי האחרון למכללה האקדמית תל חי. כשלושים צעירים חרדים, עוטי חולצות לבנות וכיפות שחורות וציציות, יושבים ומקבלים הצצה על תחומי מחקר מפי המרצות והמרצים של תל חי. מדובר ביום חשיפה לאקדמיה פרי עמלן של שתי סטודנטיות: נועה בן עטר ומיכל גלר. הסטודנטיות כותבות בימים אלו עבודת סמינריון אודות נוער חרדי הלומדים בתכנית הכשרה טכנולוגית טרום צבא. הסימנריון בהנחיית ד"ר יהל קורלנדר הינו קורס משלב עשייה. "לשמחתי דיקאנט הסטודנטים במכללה אקדמית תל חי רואים לנכון להשקיע משאבים בקשר בין האקדמיה לבין הקהילה ויום החשיפה הוא דוגמא טובה לגשר הזה" אמרה ד"ר קורלנדר.

יום החשיפה נעשה בשיתוף פעולה עם הישיבה הקדם צבאית ברקאי בחיספין שתחת עמותת רוח הגולן, שם הצעירים לומדים לתעודת הנדסאי לפני גיוסם לצה"ל. נועה בן עטר משמשת כחלק מהצוות המנהלני יצרה את החיבור וכך היא סיפרה: "ראש המכינה, הרב אברהם בורדיאנסקי שמח על ההזדמנות להראות לתלמידים את האפשרויות העומדות לרשותם בעתיד" והמשיכה בנימה אישית ״עבורי  זה היה אירוע מרגש לראות את התלמידים נחשפים לעולם של אפשרויות חדשות". נועה ומיכל הן לא סטודנטיות רגילות אלא סטודנטיות במסלול המותאם של החוג הרב-תחומי ומשאבי אנוש המאפשר לסטודנטים עובדים ובעלי משפחות ללמוד באקדמיה. לשתיהן קשר אישי למושא המחקר שלהן – שתיהן נשים דתיות, אימהות לשבעה ילדים המתגוררות בגולן. מיכל היא מנכ״לית של חברה בבעלותה ונועה כאמור חלק מהצוות של מכללת ברקאי. "הגעתי לאקדמיה מתוך רצון להרחבת דעת ולא בגלל שהיה חסר לי תואר כלשהו״ אמרה מיכל גלר לתלמידים, "לימודים אקדמאים פותחים את הראש מעניקים וחושפים אותנו לידע שלא הכרנו לאו דווקא מתוך העולם המקצועי שממנו אנחנו מגיעים ומאפשרים מפגש עם אוכלוסיות מגוונות". את האירוע חתמה ד"ר קורלנדר שאמרה: "אם תגיעו לכאן בעוד כמה שנים, תחפשו אותי במסדרונות ותגידו לי מאיפה אנחנו מכירים" ואנחנו נגיד על זה – אמן.

K60gK4Ba3XIBCLhI6ZoQiEsrwsgnhM6OHviGY3HuLkY
form-su3LfSb4BwEwb_N2-HVRJZ4ZRGmulDPGg3yY5CvR2LQ