תלמיד במרכז האקדמי לנוער בתל-חי זכה במדליה

להמשך הכתבה על זכייתו של שון צרנייב במדליה
שון צרנייב

שון צ'רנייב בוגר תוכנית אודיסיאה היוקרתית במרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי זכה השבוע במדליית כסף באולימפיאדת הפיזיקה.

גאווה גדולה במכללה האקדמית תל-חי: הישג בינלאומי לשון צ'רנייב, אשר זכה השבוע (יום שני) במדליית כסף באולימפיאדת  הפיזיקה. שון הוא תלמיד תוכנית אודיסיאה היוקרתית, הפועלת במרכז האקדמי לנוער ע"ש סדני וורן בתל-חי.

את ישראל יצגו בתחרות  הבינלאומית 4 תלמידים וביניהם שון צ'רנוב, שסיים השנה את לימודי התיכון בבי"ס דרכא דנצינגר בקריית שמונה. לצדו של שון, זכו במדליית כסף גם דולב רונן משוהם וליאור בר הלל ממודיעין. במדליית ארד זכתה רעות גולדברג מחיפה.

"תהליך ההכנה לאולימפיאדה התחיל כבר בתחילת כיתה י'" מתאר שון "היו שלושה שלבי מיון עד למחנה קיץ באורך שבוע שהיה בחודש אוגוסט של סוף כיתה י' בו למדנו מכניקה ותרמודינמיקה ונבחנו כל יום במבחנים ועשינו מעבדה בפיזיקה. במהלך שנה וחצי היינו צריכים להגיש כמעט כל שבוע משימה בנושאים שונים בפיזיקה, כשבמהלך השנה גם היו לנו מחנות פיזיים ומחנות בזום שגם בהם נבחנו, למדנו חומר ועשינו מעבדות. בפסח האחרון בחרו את שמונת הנציגים לאולימפיאדה האסייתית בפיזיקה, APhO, ואחריה בחרו את חמשת הנציגים לאולימפיאדה הבינלאומית בפיזיקה, IPhO. השנה השתתפו באופן מקוון 370 משתתפים מ־76 מדינות מרחבי העולם. היו לנו שני מבחנים באורך חמש שעות - מבחן בתאוריה שמורכב משלוש שאלות ומבחן מעבדה שהיה מורכב משתי מעבדות. אני מרוצה מאוד מציון המעבדה שלי, ומאוכזב מהתאוריה, אבל אני מרוצה סך הכל מהתוצאה ומאוד נהניתי מתהליך האימון בשנתיים האחרונות עד לאולימפיאדה"

ד"ר חנה פרנל, מהמרכז האקדמי לנוער בתל-חי אומרת כי שון הוא "תלמיד מצטיין, בעל יכולות גבוהות ומרשימות במיוחד. למרות כישוריו הרבים, שון הוא תלמיד צנוע מאוד ויחד עם זאת, חברותי מאוד ותמיד נרתםם לעזור בשמחה לכל חבריו".

תוכנית אודיסיאה –  מדעני וממצאי העתיד – נבנתה ביוזמתו של נשיא המדינה לשעבר,  שמעון פרס ז"ל, בשיתוף עם האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, מוסדות אקדמיים, אנשי חינוך וגופים מהתעשייה וצה"ל.  התכנית פותחה כדי לספק מענה לכישרונות מדעיים וטכנולוגיים שהנצו כבר בגילאים הצעירים ולטפח קבוצה ייחודית מדעית טכנולוגית: דור חדש של ממציאים ומדענים בישראל, בעלי יכולת הובלה וחוש אחריות -חברתי. המכללה האקדמית תל-חי הינה המכללה הראשונה והיחידה בארץ בה פועלת תוכנית יוקרתית זו, לצדם של הטכניון והאוניברסיטאות: תל-אביב, בן-גוריון וירושלים.

התלמידים בתוכנית לומדים קורסים באקדמיה וצוברים נקודות זכות ללימודים אקדמיים לתואר ראשון. התכנית עוסקת  בתחומים שונים של חקר מדעי, אשר מתבצע במעבדות המחקר של המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל, עם טובי החוקרים והמומחים בארץ.

מנהלת המרכז האקדמי לנוער בתל-חי, ד"ר מאירה שנק אומרת כי: "התלמידים בתכנית משתלבים בלימודים אקדמיים בתחומי המדעים, לצד עבודה במעבדות מחקר ובחברות תעשייה עתירות ידע. מסלול זה, הינו מסלול רב שנתי אינטנסיבי ומטרתו לטפח קבוצת עלית מדעית-טכנולוגית לאומית. בוגרי התוכנית משתלבים בעמדות מפתח בשירות הצבאי וגם באקדמיה ובתעשייה.

QsCsQCM6IlFB0oMr5iH-kCzBIs3EBjfC7AebQFXTQ8s
form-QA2pfj2_nOhkWwdpnLYZy0RqvvXOixp8cAFV-NOz9p8